Modul Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder modul, varianter, uttal och böjningar av modul

Modul synonym, annat ord för modul, vad betyder modul, förklaring, uttal och böjningar av modul.

Synonymer till modul

Vad betyder och hur uttalas modul

Modul uttalas modul [-u´l] och är ett substantiv -en -er.

Modul betyder:

Ordformer av modul

Singular

modul
obestämd grundform
moduls
obestämd genitiv
modulen
bestämd grundform
modulens
bestämd genitiv

Plural

moduler
obestämd grundform
modulers
obestämd genitiv
modulerna
bestämd grundform
modulernas
bestämd genitiv

Modul är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Modul på Engelska

  • module - the bureaucrats sit in their standardized office compartments

Hur används ordet modul

  1. Begreppet addition och plusoperatorn används också för att beteckna andra binära operationer med liknande algebraiska egenskaper, exempelvis vektoraddition, matrisaddition, eller-operatorn i Boolesk algebra, modulär addition, och konkatenering av textsträngar. (wikipedia.org)
  2. En spiskassett är en modul av gjutjärn eller en svetsad konstruktion av stål för montering i en öppen spis (wikipedia.org)
  3. Koefficienter förekommer bland annat i potensserier i en variabel, i polynom och potensserier av flera variabler och i linjärkombinationer av uppsättningar av vektorer, eller allmännare, för element i en given modul över en koefficientring. Detta betyder, att man kan identifiera exempelvis koefficienter i ett polynom olika, beroende på vilka faktorer man definierar som variabler och vilka som ses som möjliga delar av koefficienterna. (wikipedia.org)
  4. Kolonnordning syftar på ett från antiken härstammande byggnadssystem som består av kolonner och entablement (bjälklag), dimensionerat enligt ett måttsystem grundat på en modul och vedertagna estetiska normer. (wikipedia.org)
  5. Lokalisering (ringteori) – ett sätt att från en ring eller en modul konstruera en ny ring eller modul med fler multiplikativa inverser än tidigare. (wikipedia.org)
  6. Modul (matematik) – inom ringteorin motsvarigheten till ett vektorrum i linjär algebra (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.