Munvatten Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder munvatten, varianter, uttal och böjningar av munvatten

Munvatten synonym, annat ord för munvatten, vad betyder munvatten, förklaring, uttal och böjningar av munvatten.

Vad betyder och hur uttalas munvatten

Munvatten uttalas mun|vatten och är ett substantiv.

Ordformer av munvatten

Singular

munvatten
obestämd grundform
munvattens
obestämd genitiv
munvattnet
bestämd grundform
munvattnets
bestämd genitiv

Plural

munvatten
obestämd grundform
munvattens
obestämd genitiv
munvattnen
bestämd grundform
munvattnens
bestämd genitiv

Munvatten är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet munvatten

  1. Glycerol rekommenderas som lämpligt vårdmedel för gummi, till exempel. gummistövlars ytskikt. Glycerol finns också i vissa munvatten, då det har en bakteriehämmande effekt och tränger igenom biofilm. (källa)
  2. Inom folkmedicinen används groblad som omslag över sticksår främst på fötterna. Invärtes används växten främst vid förkylningar med slemmiga upphostingar. Den används även som ett munvatten för lindring av tandvärk vid karies. Vid getingstick eller myggstick kan lindring uppnås genom att pressa saft från ett färskt groblad direkt på sticket. Ofta inträder en snar lindring av både smärta, klåda och svullnad. (källa)
  3. Munvatten eller munskölj är en produkt för oral hygien. Vissa munvatten har en bakteriedödande effekt (till exempel de innehållande essensoljor eller klorhexidin), vilket bland annat motverkar plack och dålig andedräkt. Munvatten kan innehålla ämnen som på andra sätt motverkar dålig andedräkt, till exempel zink. Det är även vanligt att de innehåller fluor vilket motverkar karies. Munvatten är avsett som ett komplement till tandborstning och bör inte användas som substitut för tandborstning. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.