Muntra Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder muntra, varianter, uttal och böjningar av muntra

Muntra synonym, annat ord för muntra, vad betyder muntra, förklaring, uttal och böjningar av muntra.

Vad betyder och hur uttalas muntra

Muntra uttalas muntra och är ett verb -de.

Muntra betyder:

Ordformer av muntra

Aktiv

muntra
infinitiv
muntrar
presens
muntrade
preteritum
muntrat
supinum
muntrande
presens particip
muntra
imperativ

Passiv

muntras
infinitiv
muntras
presens
muntrades
preteritum
muntrats
supinum

Muntra är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet muntra

  1. Falstaff är en komisk opera i tre akter med musik av Giuseppe Verdi. Libretto av Arrigo Boito efter Shakespeares komedier Muntra fruarna i Windsor och Henrik IV samt med vissa inslag ur En midsommarnattsdröm. Falstaff är Verdis sista opera och hör till de mest populära. Den skrevs när han var 79 år. Första uppförandet ägde rum på Teatro alla Scala i Milano den 9 februari 1893. Den svenska premiären var på Svenska Teatern den 16 november 1896. (källa)
  2. I Plautus komedi Casina finns en parallell till intrigtråden om Anne som har tre friare. I John Lylys komedi Endymion förekommer älvor som nyper och kittlar sitt offer. Muntra fruarna i Windsor har likheter med Henry Porters komedi Two Angry Women of Abingdon som publicerades 1599, men det tros vara Porter som är påverkad av Shakespeare och inte tvärtom. (källa)
  3. Renen Rudolf föds på Nordpolen med en ovanligt röd mule som sporadiskt börjar lysa, något som de andra renarna och jultomtens tomtenissar retar honom för. När Rudolf börjar i renskolan blir han förälskad i den söta renflickan Zoey. Precis som alla andra renungar drömmer Rudolf om att en dag bli en "flygare" som drar tomtens släde, men när han blir utskrattad av de andra renbarnen bestämmer sig en modstulen Rudolf för att gömma sin problematiska mule i snön. Tomten muntrar upp honom och förklarar att alla renarna och tomtenissarna är en viktig del i hans stora familj. (källa)
  4. Falstaff i Muntra fruarna, Gigoti i Diamantkorset. (källa)
  5. Efter att ha profeterat ett tag i Jerusalem fick Lehi en ny uppenbarelse i vilken Gud kommenterade att folket i Jerusalem ville döda honom, och sade åt honom att ta med sig sin familj ut i vildmarken, varpå hela familjen gav sig ut i vildmarken, där de slog läger vid en flod. Lehi uppkallade floden och dalen som den låg i efter sina äldsta söner Laman respektive Lemuel, av allt att döma som ett försök att muntra upp dem eftersom de vantrivdes i vildmarken och längtade hem. (källa)
  6. Kyle syntes tidigt i Lösa förbindelser (1985) och ett flertal andra TV-produktioner. Första TV-rollen var dock i Kjell Gredes Studenten (1982). Hon har även medverkat i Muntra fruarna i Windsor, Pistvakt – En vintersaga, Zonen, Skärgårdsdoktorn och Parlamentet, där hon alltid tillhör det blå partiet. Tillsammans med scenskolekollegan Maria Johansson har hon medverkat i barn-TV-serien Tjat om mat (1991, 1993) samt sketchprogrammet Grisen och Britt-Marie (1995). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.