Munterhet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder munterhet, varianter, uttal och böjningar av munterhet

Munterhet synonym, annat ord för munterhet, vad betyder munterhet, förklaring, uttal och böjningar av munterhet.

Synonym till munterhet

Vad betyder och hur uttalas munterhet

Munterhet uttalas munter|het och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av munterhet

Singular

munterhet
obestämd grundform
munterhets
obestämd genitiv
munterheten
bestämd grundform
munterhetens
bestämd genitiv

Plural

munterheter
obestämd grundform
munterheters
obestämd genitiv
munterheterna
bestämd grundform
munterheternas
bestämd genitiv

Munterhet är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Munterhet på Engelska

  • laugh, laughter - raise a laugh (laughter)

Hur används ordet munterhet

  1. Det var just sången och fågelns munterhet som gjorde att den snabbt blev uppskattad och lika snabbt blev den till en symbol för lyx och världsvana hos adelsdamer och rika borgare. De fåglar som såldes var uppfödda i ett avelsprogram som helt styrdes från Spanien och det förekom inget större genetiskt inflöde ifrån populationen av kanariesiskor på kanareiöarna. Framför allt visade sig munkarna i klostret Cádiz vara mycket framgångsrika i denna avelsbranch. För att bevara monopolet sålde spanjorerna endast hanar. På grund av den stigande efterfrågan exporterades stora mängder från Spanien och de sålde kanariefåglar till Portugal, England, Frankrike och Italien. Runt 1550 kunde dock italienarna inleda ett eget avelsprogram då de fått tag på kanariefågelhonor vilket resulterade i att spanjorernas monopol bröt samman. (wikipedia.org)
  2. I Boiotien, där Orchomenos var en huvudort för deras dyrkan, var de av gammalt tre, behagets och glädjens gudinnor, och benämns av Hesiodos Aglaia ("den glänsande"), Eufrosyne ("munterhet") och Thalia (’den blomstrande’), vanligen kallade ”de tre gracerna”. De är döttrar till Zeus och okeaniden Eurynome. De förknippas med livets behagligare sidor: lek, spel, fester, skönhet och lycka. De var de goda egenskapernas gudinnor, visdom, skönhet, glädje, charm etcetera. De tjänade Afrodite, kärlekens och skönhetens gudinna, och hennes son Eros. De dansade och sjöng för gudarna tillsammans med muserna till Apollons lyra. (wikipedia.org)
  3. Lustspel kallas ett skådespel av humoristisk eller komisk karaktär. Vardagslivet skildras ofta och munterhet är ett grunddrag i dessa stycken. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.