Naturläkemedel synonym, annat ord för naturläkemedel, vad betyder naturläkemedel, förklaring, uttal och böjningar av naturläkemedel.

Vad betyder och hur uttalas naturläkemedel

Naturläkemedel uttalas nat|ur|läke|medel och är ett substantiv.

Ordformer av naturläkemedel

Singular

naturläkemedel
obestämd grundform
naturläkemedels
obestämd genitiv
naturläkemedlet
bestämd grundform
naturläkemedlets
bestämd genitiv

Plural

naturläkemedel
obestämd grundform
naturläkemedels
obestämd genitiv
naturläkemedlen
bestämd grundform
naturläkemedlens
bestämd genitiv

Naturläkemedel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet naturläkemedel

  1. De aktiva beståndsdelarna i arten Panax ginseng är ginsenosiderna som är en typ av saponiner. Det finns omkring 30 identifierade ginsenosider som blivit isolerade ur Panax ginseng. Förutom ginsenosider har omkring 170 andra bioaktiva ämnen isolerats ur ginseng-rot. Det rör sig om polysackarider, glykaner, lipider, fettsyror och en rad flyktiga ämnen. Naturläkemedel godkända i Sverige med ginseng innehåller Panax ginseng. Denna art odlas bland annat i Kina, Korea och flera andra asiatiska länder. Plantan växer i tre till fem år innan roten skördas. (wikipedia.org)
  2. Det finns mediciner som kan påverka humöret. För att höja halten av serotonin finns så kallade SSRI-preparat, eller hyperiforce (johannesört, naturläkemedel), som kan vara till hjälp att få rätt balans. (wikipedia.org)
  3. Hälsokost, hälsomat, är livsmedel som anses vara hälsobefrämjande. Det finns dock strikta regler för vad man får påstå i marknadsföringen kring dessa livsmedel. Hälsokost ska inte förväxlas med naturläkemedel. (wikipedia.org)
  4. Läkemedel: Maximalt 2 200 kr under en tolvmånadersperiod räknad från datum för det första köptillfälle som ingår i perioden. Patienten betalar 100 procent av den verkliga kostnaden i intervallet 0–1 100 kr, 50 procent av den i intervallet 1 100–2 100 kr, 25 procent av den i intervallet 2 100–3 900 kr, 10 procent av den i intervallet 3 900–5 400 kr och 0 procent av kostnaden därutöver. För patienten blir den maximala kostnaden under perioden alltså 1 100 kr + 500 kr + 450 kr + 150 kr + 0 kr = 2 200 kr. När man nått 2 200 kr får man ett frikort för den del av tolvmånadersperioden som återstår. Högkostnadsskyddet gäller endast läkemedel som av tand- och läkemedelsförmånsverket (TLV) beslutat ska ingå i förmånen. Detta kan gälla receptbelagda läkemedel samt vissa receptfria läkemedel utskrivna på recept, om de behövs för att lindra ett kroniskt tillstånd. Naturläkemedel ingår inte i förmånen. (wikipedia.org)
  5. Naturläkemedel är en vardaglig samlingsbenämning på läkemedel där den verksamma beståndsdelen kommer från naturen. I svensk lagstiftning indelas de i kategorierna växtbaserade läkemedel, traditionellt växtbaserade läkemedel samt naturläkemedel, där de två senare godkänns enligt förenklade förfaranden och endast är avsedda för egenvård. (wikipedia.org)
  6. Naturläkemedel – läkemedel vars verksamma beståndsdelar har ett naturligt ursprung (wikipedia.org)
  7. Mjölon kan användas vid växtfärgning och ger i grunden gul färg. Det finns spår av mjölon i vikingatida och medeltida textilfynd. Med alun som betmedel ger den grått och med järnvitriol svart. Bladen används i vissa naturläkemedel. (wikipedia.org)
  8. Naturläkemedel används vardagligt som benämning på läkemedel vars verksamma beståndsdelar har ett naturligt ursprung. I svensk lagstiftning är naturläkemedel en av tre kategorier av läkemedel med naturligt ursprung, tillsammans med växtbaserade läkemedel och traditionellt växtbaserade läkemedel. Oavsett vilken kategori ett läkemedel tillhör måste de tillverkas enligt samma krav som gäller för konventionella läkemedel. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.