Nedteckna synonym, annat ord för nedteckna, vad betyder nedteckna, förklaring, uttal och böjningar av nedteckna.

Vad betyder och hur uttalas nedteckna

Nedteckna uttalas ned|teckna el. ner|teckna och är ett verb (lös eller fast sammansättning) -de.

Ordformer av nedteckna

Aktiv

nedteckna
infinitiv
nedtecknar
presens
nedtecknade
preteritum
nedtecknat
supinum
nedtecknande
presens particip
nedteckna
imperativ

Passiv

nedtecknas
infinitiv
nedtecknas
presens
nedtecknades
preteritum
nedtecknats
supinum

Perfekt particip

nedtecknad en
~ + subst.
nedtecknat ett
~ + subst.
nedtecknade den/det/de ~ + subst.Variantstavning aktiv nerteckna
infinitiv
nertecknar
presens
nertecknade
preteritum
nertecknat
supinum
nertecknande
presens particip
nerteckna
imperativ
Variantstavning passiv nertecknas
infinitiv
nertecknas
presens
nertecknades
preteritum
nertecknats supinumVariantstavning perfekt particip nertecknad en
~ + subst.
nertecknat ett
~ + subst.
nertecknade den/det/de
~ + subst.

Nedteckna är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet nedteckna

  1. Komposition är konsten att skriva musik. Detta kan betyda flera saker, men avser i allmänhet att på något sätt planera och nedteckna vissa förutbestämda aspekter av ett musikaliskt flöde. Man kan skilja kompositionen från improvisationen, som inte är planerad i förväg. Komposition syftar till att skapa melodier och notskrift med instruktioner till musiker genom handskrift eller numera speciella datorprogram via olika slags vedertagna symbolsystem. Vissa personer skriver musik genom att provspela melodier på ett piano, en gitarr eller annat instrument, medan andra skriver likt en författare direkt vid ett skrivbord utan användning av instrument. (wikipedia.org)
  2. För att nedteckna en beskrivning av en danskomposition så att verket kan bevaras för framtiden används olika system för dansnotation. (wikipedia.org)
  3. Aasens arbete kan efteråt ses som en del av den nationalromantiska rörelsen i flera länder i Europa. Några år tidigare hade Per Christian Asbjørnsen och Jørgen Moe genomkorsat delvis samma bygder i arbetet med att nedteckna sagorna till samlingarna Norske folkeeventyr. Ungefär samtidigt med Aasens vandringar rodde och löpte Elias Lönnrot Finland runt på spaning efter grundstommen till nationaleposet Kalevala. I Estland arbetade Friedrich Reinhold Kreutzwald med en estnisk motsvarighet, Kalevipoeg, och i Riga samlade något senare Krišjānis Barons folkminnen i Johann Gottfried Herders anda. Franz Liszt skrev bl.a. ungerska rapsodier med folkmusikinslag och i Schweiz kom alphornet till heders igen. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.