Nigger synonym, annat ord för nigger, vad betyder nigger, förklaring, uttal och böjningar av nigger.

Synonym till nigger

Vad betyder och hur uttalas nigger

Nigger uttalas nigger och är ett substantiv -n niggrer.

Nigger betyder:

Ordformer av nigger

Singular

nigger
obestämd grundform
niggers
obestämd genitiv
niggern
bestämd grundform
niggerns
bestämd genitiv

Plural

niggrer
obestämd grundform
niggrers
obestämd genitiv
niggrerna
bestämd grundform
niggrernas
bestämd genitiv

Nigger är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nigger

  1. På 1820-talet eller tidigare gav man kokain som uppiggande medel till afro-amerikanska hamnarbetare för att öka produktiviteten. På 1920-talet användes kokain i USA stor utsträckning i receptfria mediciner, trots att kokain hade ett medicinskt syfte (bedövningsmedel vid ögonoperationer) var beroendet högt i den allmänna befolkningen. Det är under den här tiden som den vita befolkningen myntade det missvisande och nedvärderande ordet "crack-nigger" för den afro-amerikanska befolkningens påstådda våld mot vita. (wikipedia.org)
  2. Nigger är ett nedsättande ord för personer med svart hudfärg, oftast afroamerikaner. Det är ursprungligen en sidoform till neger (franska nègre, liksom engelska negro från portugisiskans och spanskans negro – "svart", av latinets niger, som också betyder "svart"). Ordet har huvudsakligen spridit sig från USA. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nigger Synonymer Betyder Uttal