Nisse synonym, annat ord för nisse, vad betyder nisse, förklaring, uttal och böjningar av nisse.

Synonym till nisse

Vad betyder och hur uttalas nisse

Nisse uttalas nisse och är ett substantiv -n nissar.

Nisse betyder:

Ordformer av nisse

Singular

nisse
obestämd grundform
nisses
obestämd genitiv
nissen
bestämd grundform
nissens
bestämd genitiv

Plural

nissar
obestämd grundform
nissars
obestämd genitiv
nissarna
bestämd grundform
nissarnas
bestämd genitiv

Nisse är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Nisse översättning

Engelska

brownie, young puck

Hur används ordet nisse

  1. Tomten kan också kallas tomtevätte, och i Skåne, Danmark och Norge kallas han företrädesvis nisse eller goanisse (jfr uttrycket Nisse god dräng), ursprungligen ett noanamn. På svenska finns även puke som är en smådjävul, pyske är en liten människa, hempjäske och pixy är en tomtegubbe. På finska finns tonttu som är inlånat från svenskan. Liknande husandar hos andra folk är de romerska penates och lares, den ryska domovoj (även hos andra slaver), hob i England, brownie i Skottland och Heinzelmännchen i Tyskland. (wikipedia.org)
  2. Under julen dricker de äldsta julöl, medan barnen får hvidtøl, även kallat nisseøl, en söt mörk lättöl bryggd på vete, malt, socker och lakrits. Andra drycker som dricks under julen är glögg och snaps - oftast någon slags juleakvavit. (wikipedia.org)
  3. Den svenska skämtteckningens tidigaste mästare är Sergel, Martin och Ehrensvärd, som på 1700-talet gärna illustrerade sina brev med karikatyrer av vänner och ovänner. En svensk skämtpress uppstod i slutet av 1800-talet med bland annat Söndags-Nisse, grundad 1862, och Strix, startad 1897 av Albert Engström, vår mest folkkära skämttecknare. I dessa tidningar medarbetade även Oskar Andersson (OA) och Anders Forsberg. I Naggen, grundad 1912,tecknade bland annat Adolf Hallman och Einar Nerman, Bertil Lybeck och Eigil Schwab. (wikipedia.org)
  4. Nisse – gårdens skyddsväsen i nordisk folktro, se tomte (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nisse Synonymer Betyder Uttal