Nitnagel synonym, annat ord för nitnagel, vad betyder nitnagel, förklaring, uttal och böjningar av nitnagel.

Vad betyder och hur uttalas nitnagel

Nitnagel uttalas nit|nagel och är ett substantiv.

Ordformer av nitnagel

Singular

nitnagel
obestämd grundform
nitnagels
obestämd genitiv
nitnageln
bestämd grundform
nitnagelns
bestämd genitiv

Plural

nitnaglar
obestämd grundform
nitnaglars
obestämd genitiv
nitnaglarna
bestämd grundform
nitnaglarnas
bestämd genitiv

Nitnagel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nitnagel

  1. Nitning är då föremål av metall, trä eller annat material permanent fogas samman med en nit av metall genom ett förborrat hål. Inom arkitektur används större system av nitar på plåtar, balkar eller andra byggelement för att sammanfoga delarna med hjälp av nitnagel, blindnit, sprängnit eller någon annan typ av nit i ett nitförband. Niten deformeras plastiskt så att den håller emot på bägge sidor, och kan inte öppnas utan att förstöras.
  2. Vanligen kallad enbart nagel eller nit. En nitnagel värms vanligen, men även kallnitning förekommer, och bearbetning sker med en nithammare. Varmnitning har fördelen att niten krymper efter avsvalning, så att plåtarna pressas mot varandra. En het nit är även lättare formbar (kan smidas) än en kall nit, då nitskallen ska formas. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nitnagel Synonymer Betyder Uttal