Nitrifikation synonym, annat ord för nitrifikation, vad betyder nitrifikation, förklaring, uttal och böjningar av nitrifikation.

Vad betyder och hur uttalas nitrifikation

Nitrifikation uttalas nitri|fik|at|ion och är ett substantiv -en.

Nitrifikation betyder:

Ordformer av nitrifikation

Singular

nitrifikation
obestämd grundform
nitrifikations
obestämd genitiv
nitrifikationen
bestämd grundform
nitrifikationens
bestämd genitiv

Nitrifikation är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nitrifikation

  1. Nitrifikation innebär oxidation av ammonium till nitratjoner. Det är en process i två steg. Det första steget är en försurande oxidation av ammonium till nitrit, som utförs av bakteriesläktet Nitrosomonas. Det andra steget är en neutral oxidation av nitrit till nitrat, som utförs av bakteriesläktet Nitrobacter. Nitrifikationen är en viktig del av kvävets kretslopp.
  2. Nitrifikation förekommer allmänt i genomluftad jord med inte alltför sur reaktion. Ammoniak bildas när organiska ämnen förmultnar. Av nitritbakterier överförs den till nitrit, som av nitratbakterier oxideras vidare till nitrat. De högre växterna kan lätt tillgodogöra sig nitrat, och nitrifikationen har därför stor betydelse för markens bördighet. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nitrifikation Synonymer Betyder Uttal