Nomineringslista synonym, annat ord för nomineringslista, vad betyder nomineringslista, förklaring, uttal och böjningar av nomineringslista.

Vad betyder och hur uttalas nomineringslista

Nomineringslista uttalas nom|in|er|ings|lista och är ett substantiv.

Ordformer av nomineringslista

Singular

nomineringslista
obestämd grundform
nomineringslistas
obestämd genitiv
nomineringslistan
bestämd grundform
nomineringslistans
bestämd genitiv

Plural

nomineringslistor
obestämd grundform
nomineringslistors
obestämd genitiv
nomineringslistorna
bestämd grundform
nomineringslistornas
bestämd genitiv

Nomineringslista är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nomineringslista

  1. Prisnomineringar kan ske inofficiellt, genom att förslag på olika önskvärda, nominerade, pristagare inlämnas till prisjuryn, som sedan beslutar och tillkännager vem som ska tilldelas utmärkelsen långt innan prisutdelningen sker, exempel på detta är Nobelpriset eller Polarpriset. Nomineringar kan också ske officiellt, då ett antal utvalda, kvalificerade tävlande/tävlingsbidrag för respektive priskategori offentliggörs efter en sluten juryomröstning och först vid prisutdelningsceremonien tillkännages vem av de nominerade som vinner priset, exempel på detta är filmpris som Oscar eller Guldbaggen och musikpris som Grammis. Sedan finns även priser och utmärkelser, som utdelas utan någon som helst offentlig nomineringsprocess, utan bara en nomineringslista slutet inom juryn, exempel på detta är priser vid filmfestivaler som Cannesfestivalen eller utdelningar av stipendier, hedersutmärkelser eller medaljer (till exempel hedersdoktortitel eller kungliga medaljer). (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nomineringslista Synonymer Betyder Uttal