Notis synonym, annat ord för notis, vad betyder notis, förklaring, uttal och böjningar av notis.

Synonymer till notis

Vad betyder och hur uttalas notis

Notis uttalas not|is [-i´s] och är ett substantiv -en -er.

Notis betyder:

Ordformer av notis

Singular

notis
obestämd grundform
notis
obestämd genitiv
notisen
bestämd grundform
notisens
bestämd genitiv

Plural

notiser
obestämd grundform
notisers
obestämd genitiv
notiserna
bestämd grundform
notisernas
bestämd genitiv

Notis är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Notis översättning

Engelska

press item

Hur används ordet notis

  1. – Min mamma ringde mig när hon sett en notis i tidningen och frågade vad det här rörde sig om. Jag minns inte ens vad jag svarade, det var så traumatiskt. Men jag kände också en väldig lättnad över att min hemlighet blivit avslöjad, säger Camila Gutiérrez. (sverigesradio.se)
  2. Kodicill (latin codicillus, skrivtavla, i plural anteckningsbok, notis, testamentariskt förordnande, diminutiv av codex), är en tilläggsartikel till ett aktstycke, särskilt till ett testamente. I den senare betydelsen reglerades kodicillen i den romerska rätten med säregna bestämmelser, genom vilka den till både innehåll och form skilde sig från ett testamente. I svensk och övrig modern rätt, gäller testamentsreglerna även för kodiciller. (wikipedia.org)
  3. Koma (latin: coma) är ett förändrat medvetandetillstånd av djup medvetslöshet då hjärnans kontroll över kroppens övriga funktioner är mer eller mindre utslagna. Till skillnad från vid djup sömn kan personen i koma inte vakna genom ihärdigt "väckande", inte heller vända sig i sängen, kontrollera urinavgång och hjärnan tar inte heller notis om att personen till exempel är hungrig. (wikipedia.org)
  4. Den 20 januari 1832 innehöll Post- och Inrikes Tidningar en notis om Co-operativ-systemet i England. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.