Oenolog Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder oenolog, varianter, uttal och böjningar av oenolog

Oenolog synonym, annat ord för oenolog, vad betyder oenolog, förklaring, uttal och böjningar av oenolog.

Vad betyder och hur uttalas oenolog

Oenolog uttalas oenolog variantform till enolog.

Ordformer av oenolog

oenolog variantform till enolog

Hur används ordet oenolog

  1. För att bli oenolog genomgår man en vetenskaplig utbildning med akademisk examen med inriktning på vinrankans och vinets biologi och kemi. (källa)
  2. En vanlig form av vinprovning är sk Blindprovning. Vid denna provning får inte vinprovaren veta vilket vin det är i glaset, till exempel genom att flaskan hälls över i en karaff eller "kläs in". Genom att använda sig av olika ledtrådar i vinets utseende, doft och smak går det för en skicklig och erfaren vinprovare att ta reda på vad det är för vin i glaset genom att analysera syn,doft och smak. Dock börjar detta bli allt svårare och svårare då vinvärlden växer och vinstilarna är så många Det som skapar ännu större problem för vinkännarna som tävlar i området är just de nya sätten att tillverka vin på. Dagens moderna oenolog skapar möjligheter för druvor att odlas på platser som tidigare inte var möjligt, och med moderna vintillverkningstekniker kan vinmakare skapa viner helt olik sitt ursprung. (källa)
  3. Kullabergs vingård är en vingård på Kullahalvön i Skåne, Höganäs kommun. Den hette fram till 2018 Kullahalvöns vingård, men bytte namn i samband med lanseringen av delar av 2017 års årgång. Gården är en del av Balderup. Vinmakare är K Felix G Åhrberg, oenolog från forsknings och lärosätet i Klosterneuburg, Österrike. Kullabergs vingård producerar vin från lokalt odlade vindruvor som Solaris och Rondo samt cider och destillat från lokalt odlad frukt. Det finns cirka 45.000 vinstockar på vingården som omfattar ca. 14 hektar. Samtliga produkter säljs via Systembolaget i de lokala butikerna i Höganäs, Ängelholm och Helsingborg, samt i beställningssortimentet. (källa)
  4. Bruno Hedlund, 'oenolog, Göteborg Akademins kassör. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.