Oerfaren Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder oerfaren, varianter, uttal och böjningar av oerfaren

Oerfaren synonym, annat ord för oerfaren, vad betyder oerfaren, förklaring, uttal och böjningar av oerfaren.

Synonymer till oerfaren

Hur används ordet oerfaren

  1. Spelets namn kommer från ett sätt att få motspelaren att göra misstag: om en spelare lägger undan köbollen (vit) så att motspelaren inte kan träffa korrekt boll sägs det att motspelaren är "snookrad" (ungefär ställd, lurad), på svenska "i mask". Det engelska ordet "snooker" är ett militärt slanguttryck för en förstaårskadett eller en allmänt oerfaren person. Substantivet "snook" är namn på flera olika fisksorter. (källa)
  2. Svensexa är en sammansättning av orden sven och sexa. Det första ledet, sven, är en äldre benämning på en ung man, i synnerhet en ogift eller sexuellt oerfaren sådan. Andra ledet, sexa, är ursprungligen en lättare festmåltid med start klockan sex på kvällen. (källa)
  3. Lasse Lindboms berättar att Niklas var DJ på hans dåvarande stamställe Atlantic i Stockholm. Lasse hjälpt honom med några demo-inspelningar och de kom bra överens. Därmed kom den oerfaren Niklas med i Lasse Lindbom Band. Lindbom blev därefter Ulf Lundells producent och från "Längre inåt landet" spelade Niklas klaviatur och körade i Lundells band. (källa)
  4. Vid åtta månaders ålder visade Togo sin förmåga som slädhund. Han hade sprungit efter Seppalas hundspann och sovit, utan att något märkt det, i närheten av Seppalas övernattningsstuga. Nästa dag såg Seppala honom på långt avstånd och Togo fortsatte sedan att störa Seppala i hans arbete genom att försöka leka med arbetshundarna och förleda dem till att lämna spåret och göra utfall mot renar. Seppala nödgades sätta dragsele på Togo för att få kontroll över honom och spänna honom sist i spannet. Där lugnade Togo ned sig, och Seppala flyttade steg för steg upp Togo utmed draglinan till dess Togo mot slutet av dagen delade ledarpositionen med ledarhunden "Russky". Togo hade tillryggalagt 121 kilometer under sin första dag i dragsele, vilket var en prestation för en oerfaren slädhund, speciellt för en unghund. (källa)
  5. Fänrik Fjun (engelska Lt. (Sonny) Fuzz) är en barnslig fänrik som gärna vill bli respekterad, men som inte ens blir åtlydd av läskautomaten. Fjun är löst baserad på Mort Walkers egna erfarenheter som nybakad armélöjtnant. Han är naiv, barnslig, och oerfaren vill han göra allt efter handboken samtidigt som han försöker smöra in sig hos de högre befälen med generalen i spetsen, dock utan framgång. Han sover fortfarande med nalle och visade gärna upp sitt hår på bröstet när han väl fick det. Han rakade sig för att tro att han skulle se tuff ut men de flesta tog honom då som en baby. Kom in i serien 1956. (källa)
  6. Ung och utpekad som oerfaren (kortbroek, ung. "spoling") övertog han ledarskapet för Nationalistpartiet den 8 september 1997 sedan nyss avgångne vicepresidenten och expresidenten F W de Klerk avgått under en mycket svår period efter decennier av apartheidstyre. Trots omfattande försök till reformer förlorade NNP ställningen som officiellt oppositionsparti i valet 1999 till liberala Demokratiska partiet, och slöt följande år avtal med partiet om samarbete under namnet Democratic Alliance. Samarbetssvårigheter med DA:s ledare Tony Leon ledde emellertid till att Schalkwyk och hans parti lämnade alliansen år 2001. Istället närmade sig nationalistpartiet ANC. Med ANC:s stöd kunde Schalkwyk därefter överta posten som regeringschef i Västra Kapprovinsen 2002. (källa)
  7. Premiärminister Tony Blair har precis tillträtt sin nya post när den frånskilda Diana (tidigare gift med prins Charles) omkommer tillsammans med sin fästman i en bilolycka i centrala Paris i Frankrike den 31 augusti 1997. Prinsessan Diana, som hon fortfarande kallas av folket, trots att hon efter skilsmässan fråntagits sin kungliga titel, är fortfarande en ikon för britterna. Högarna med blommor växer för varje timme utanför Buckingham Palace i London. Drottningen och hennes familj och hov är samtidigt bortresta till sitt sommarställe i Skottland, där Dianas söner sysselsätts med bland annat jakt för att inte behöva konfronteras med sin mammas plötsliga död. Tony Blair, som äger den fingertoppskänsla drottningen saknar, försöker med vederbörlig aktning för sitt överhuvud att ändå påtala vikten av att drottningen uttalar sig om Dianas död och dessutom avbryter semestern och återvänder till London. Han påtalar även vikten av en statsbegravning vilket drottningen först motsätter sig eftersom hon inte ser Diana som en del av kungafamiljen längre, då hon skilt sig från hennes son Charles av Storbritannien. Mycket vatten hinner rinna under broarna innan drottningen ändå reser till London. Hon håller tydligt motvilligt ett tevetal och besöker också platsen utanför slottet där blommorna nu blockerar den ordinarie infarten. Ordningen i riket återställs i någon mån efter det att drottningen böjt sig för sitt folks vilja. Tony Blair avgår med såväl en moralisk som politisk seger. Och: han stiger i någon mån i aktning hos drottningen, som tidigare sett honom som en oerfaren stropp i arbetarepartiet. (källa)
  8. 15-åriga Lina går i nionde klass och bor i radhus med sin familj i Rödköping (så kallat Dödköping). Fortfarande är hon både okysst, oerfaren och har oskulden kvar. Detta vill hon ändra på och blir ihop med den äldre Danne trots att hon egentligen inte gillar honom, utan mest för att passa in bland sina kompisar, den snygga och populära Thea och den alternativa men våpiga Carro. Lina är övertygad om att Thea och Carro bara är med henne för att se bättre ut i jämförelse. I hemlighet är Lina förälskad i Ivar, en nyinflyttad sjundeklassare med vildvuxet hår och manchesterbyxor som bor på en husbåt med sin alternativa familj och som dessutom sjunger i kör. Lina och Danne dejtar och har fumliga och trevande sexförsök men Lina känner sig blyg, frigid, dum och ensam. (källa)
  9. Ford var son till Edsel Ford och sonson till Henry Ford. När hans far gick bort 1943 var han i den amerikanska flottan men lämnade och blev en del av Fords ledning. Efter två år blev han 1945 ny chef. Henry Ford var vid tillträdet oerfaren och anställde flera erfarna chefer för att kompensera sin egen orutin, han anställde även tio unga medarbetare, kända som "Whiz Kids" för att skapa ett innovativt och modernt företag. Bland de som anställdes fanns Robert McNamara. Under Fords ledning togs bilmodellen Edsel fram, vilken blev ett stort ekonomiskt fiasko för företaget. Ford hamnade även i konflikt med Lee Iacocca vilket gjorde att Iacocca lämnade företaget(fick sparken) 1978. (källa)
  10. Kaldeisk-katolska kyrkan har sitt ursprung i österns assyriska kyrka. På 1400-talet uppstod meningsskiljaktigheter då den assyriska kyrkan förklarade att enbart släktingar till den dåvarande patriarken Mar Simon IV kunde inneha patriarkämbetet. Missnöjet med denna ordning växte, och när en oerfaren pojke 1552 utsågs till patriark bröt sig en grupp ur kyrkan och utsåg en ny patriark, Mar Yohanan Soulaqa VIII, som påven i Rom erkände. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.