Ofruktbar Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ofruktbar, varianter, uttal och böjningar av ofruktbar

Ofruktbar synonym, annat ord för ofruktbar, vad betyder ofruktbar, förklaring, uttal och böjningar av ofruktbar.

Synonymer till ofruktbar

Andra språk

Ofruktbar på Engelska

  • steril

Hur används ordet ofruktbar

  1. Terrängen runt Al Karm är kuperad åt sydväst, men åt nordost är den platt. Den högsta punkten i närheten är 1 090 meter över havet, 1,1 km öster om Al Karm. Runt Al Karm är det ganska glesbefolkat, med 38 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Qīr Moāv, 4,1 km söder om Al Karm. Trakten runt Al Karm är ofruktbar med lite eller ingen växtlighet. I trakten runt Al Karm finns ovanligt många namngivna vattenkällor. (källa)
  2. Terrängen runt Lamma är kuperad österut, men västerut är den platt. Den högsta punkten i närheten är 1 156 meter över havet, 10,5 km öster om Lamma. Runt Lamma är det glesbefolkat, med 8 invånare per kvadratkilometer. Trakten runt Lamma är ofruktbar med lite eller ingen växtlighet. (källa)
  3. Sakprosa anses vara motsatsen till skönlitteratur och skönlitterär stil. Hur texter som har drag av både sakprosa och skönlitteratur skall klassificeras har bedömts olika av olika forskare. I synnerhet orsakas gränsdragningsproblemet av sakliga texter med litterära kvaliteter, till exempel konstnärligt utformad essäistik. Professorn i sakprosaforskning Johan Tønnesson har därför föreslagit att sakprosan indelas i "litterär sakprosa" och "funktionell sakprosa". Professor emeritus i litteraturvetenskap Arne Melberg har å andra sidan hävdat att genreindelningen i sakprosa och skönlitteratur blir allt mer ofruktbar allteftersom texter som överskrider genregränserna blir mer dominerande i litteraturutgivningen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.