Ofta Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ofta, varianter, uttal och böjningar av ofta

Ofta synonym, annat ord för ofta, vad betyder ofta, förklaring, uttal och böjningar av ofta.

Synonymer till ofta

Andra språk

Ofta på Engelska

 • often - I often look words up in the dictionary, comedy is often based on repetition, his name is heard more and more often in the debate

Hur används ordet ofta

 1. En annan fråga som varit central i diskussionen om direktivets godkännande är hur så kallade memes kan komma att påverkas. Material som bygger på annat – ofta upphovsrättsskyddat material – skulle i och med ett godkännande riskera att stoppas på grund av den eventuella filterlösning som artikel 13 kan komma att medföra. (källa)
 2. Det var inte bättre förr. Då fick man vänta en vecka på att se nästa avsnitt av sin favoritserie, nu kan du ofta se hela säsongen på en gång. (källa)
 3. Jag tycker att jag i samtalet försökte på ett nyanserat sätt ifrågasätta och kritisera henne och de åsikter hon förmedlade, som jag ofta upplevde som väldigt generaliserande. Men mitt uppdrag i "Hur kan vi" är inte renodlat journalistiskt. Mitt uppdrag, och syftet med hela podden, är att kunna vara både i debatt, diskussion och dialog. Det är en svår balansgång att både vara inlyssnande och gränssättande, säger han, och fortsätter. (källa)
 4. Han kommer till Sverige nästa vecka, ett land som Ungern ofta är på kollisionskurs med. (källa)
 5. Humorgruppen Stallet bildades i Malmö 2013 av Elin Thomasdotter, Linn Mannheimer, Anni Tuikka, Isabella Posse Boquist och Isabelle Riddez. Den här kvällen är de fyra på scen, och gör entré sjungande en vårsång som tranor på väg mot Sverige. Mäktiga vingar. En främmande fågel ansluter till flocken, på premiären är det William Spetz och senare väntar bl a Helena Bergström, Babben Larsson, Fredrik Lindström och regissören Sissela Kyle. Stallet har tidigare gjort bland annat "Trettiplus" i SVT och "Alla hästar hemma" där de hade gäster. Den här föreställningen löper snabbt och elegant. Allt är inte lika roligt, men de har en sympatiskt hög lägstanivå. De längre sketcherna har en poäng värd att vänta på. En av de bästa inleds med en gårdsstädning i den där sortens bostadsrättsförening där folk granskar sina grannar, men kanske inte är så omtänksamma som de tror. En del nummer är rappt korta, och alla på scen har varsin monolog. Ofta av det skruvade slaget.Återkommande skildras medelklassmänniskoapan som i ett naturprogram på tv. En berättarröst iakttar neutralt iskallt hur varelserna beter sig i gruppen.Här finns också några kul nummer som driver med svenskars lust/förmåga att prata engelska. I det bästa möter vi en mycket auktoritär guide på ett konstmuseum. Stallet har starka sångröster men är kul när de mimar också. En höjdare är deras rockgrupp som inte bara spelar luftgitarr utan luft-allting. Uppiggande oförutsägbart. (källa)
 6. Symptomen kan vara lite ospecifika, alla får inte allvarliga symptom. De som blir svårt sjuka utvecklar ofta lunginflammation men det kan också vara lite influensaliknande. När man då söker vård ska man berätta om man varit i kontakt med fåglar på något vis så att man snabbare kan få rätt diagnos, säger Anders Wallensten och fortsätter. (källa)
 7. Britt planerar att besöka solrummet ofta och säger att hon även är nöjd med de andra förändringarna som har gjorts på Bäcklidens äldreboende i Vinninga i Lidköpings kommun. Äldreboendet har nämligen nyligen gått igenom en större ombyggnad, vilket Nya Lidköpings-Tidningen först uppmärksammade. (källa)
 8. Ett fågelbad bör vara högst tre centimeter djupt på grundaste stället. Miljön har inte så stor betydelse, men ofta rekommenderas att fågelbadet placeras bland omgivande träd och buskar. (källa)
 9. Flygande fåglar riskerar att skada sig om de får vara lösa inomhus, till exempel genom att flyga in i fönster och takfläktar eller landa på spisplattor. Fåglar lösa inomhus kan vara ett problem även om de är vingklippta och inte kan flyga då möbler, sladdar och annat kan vara farligt att äta eller tugga på. De flesta fåglar som hålls som husdjur är inte helt tama och har därför kvar sina naturliga instinkter vilket kan göra deras beteende svårt att förutsäga och kontrollera. Fåglar som hålls som husdjur är ofta tillräckligt små för att en fågelbur ska vara en bra lösning på dessa problem. (källa)
 10. De flesta arter skapar ett revir som de bland annat försvarar med läten, uppvisning av praktfulla fjäderdräkter och rent fysiska attacker. Vissa fåglar häckar i kolonier där gruppen hävdar reviret mot yttre angrepp. Inom reviret byggs ett rede som kan vara allt ifrån en grund urgröpning i marken till exempelvis en havsörns bo som kan väga mer än ett ton. Det minsta dokumenterade fågelboet är skapat av en kalliopekolibri och har en boskål på bara 2 centimeter. Vissa arter begagnar samma boplats år efter år, medan andra bygger ny varje år. Ofta byggs flera bon antingen före eller efter parningen. Exempelvis korsnäbbar bygger sina bon redan under vintern och gärdsmygen bygger ett flertal bon, och honan utser sedan det slutgiltiga boet där hon lägger sina ägg. Detta rede är det enda som fodras med dun och fjädrar. Hos ett flertal arter har man observerat att både honan och hanen sätter igång med en form av ceremoniella bobyggen direkt efter parningen. Vissa arter som backsvala, kungsfiskare och vissa alkor och liror gräver gångar i jorden där de lägger sina ägg. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: