Ointelligent Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ointelligent, varianter, uttal och böjningar av ointelligent

Ointelligent synonym, annat ord för ointelligent, vad betyder ointelligent, förklaring, uttal och böjningar av ointelligent.

Synonymer till ointelligent

Andra språk

Ointelligent på Engelska

  • unintelligent

Hur används ordet ointelligent

  1. Samtliga serier utspelar sig under olika historiska perioder. Huvudperson i samtliga avsnitt är Edmund Blackadder (Rowan Atkinson), en engelsman med relativt hög social status. Han utvecklas från att i den första serien, The Black Adder, vara ganska ointelligent, till att under varje säsong bli gradvis mer och mer intelligent, smart och listig (samtidigt som hans sociala status sänks). (källa)
  2. Hon var verksam som professionell flöjtspelare. Hon var också kompositör och poet, och skrev erotiska sånger och musik för blåsinstrument. Som musiker och konstnär omtalas hon med respekt och erkännande: Eustathios räknar till exempel upp henne vid sidan av andra respekterade kvinnlig poeter som Sapfo och Korinna. Som privatperson blev hon däremot förlöjligad som ointelligent och naiv av komiska poeter, och hennes namn blev ett proverbialt uttryck för dumhet. (källa)
  3. Ett antal marinkårsrekryter har anlänt till militärbasen Parris Island. De blir snaggade och får träffa sitt befäl, den hårdföre plutonchefen, fanjunkare Hartman (R. Lee Ermey), vars uppgift är att utbilda soldater för det pågående Vietnamkriget. Filmen följer framförallt menige James T. Davis (Matthew Modine), som av Hartman får smeknamnet "Joker" efter att ha skojat under uppställningen, och Leonard Lawrence (Vincent D'Onofrio), som får smeknamnet "Gomer Pyle", efter en enfaldig TV-karaktär. Pyle, som är överviktig och framstår som lätt ointelligent, blir snabbt plutonens hackkyckling. (källa)
  4. Skurken i fråga har som regel nästan obegränsade ekonomiska resurser med osannolika huvudkontor. Oftast har Bonds motståndare försett sig med en i regel urstark (men oftast ointelligent) hantlangare. Med undantag av Bonds ärkefiende Ernst Stavro Blofeld som figurerar i många av de tidiga Bondfilmerna dödas alltid skurken i slutet av filmerna, i regel av Bond själv men det finns några undantag Åskbollen, Ur dödlig synvinkel och Casino Royale). Med undantag av Jaws (Hajen) som deltar i två filmer dödas alltid hantlangaren av Bond själv. Även hantlangarna har i flera fall fysiska defekter. Jaws har ståltänder, Tee Hee Johnson (Leva och låta dö) har en stålarm. En av de mest kända figurerna är Oddjob, Goldfingers livvakt och betjänt, med sin rakbladsvassa hatt som effektivt vapen. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.