Ojust Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ojust, varianter, uttal och böjningar av ojust

Ojust synonym, annat ord för ojust, vad betyder ojust, förklaring, uttal och böjningar av ojust.

Synonym till ojust

Vad betyder och hur uttalas ojust

Ojust uttalas o|just [o´?yst] el. o|juste och är ett adjektiv.

Ojust betyder:

Ordformer av ojust

Böjning (i positiv) ojust en ~ + subst. ojust ett ~ + subst. ojusta den/det/de ~ + subst. ojuste den ~ + mask. subst. Variantstavning böjning (i positiv) ojuste en ~ + subst. ojuste ett ~ + subst.

Ojust är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Ojust på Engelska

  • unfair - incorrect, foul (unfair) play, unfair treatment

Hur används ordet ojust

  1. Säsongen 2001-2002 började strålande, i oktober vann laget nio matcher av elva, den bästa starten i klubbens historia. Säsongen fortsatte i samma stil, och efter att säsongen innan ha tagit 51 poäng tog nu laget 96 poäng. 2002 spelade New York Islanders, för första gången på åtta år, slutspel i NHL. I åttondelsfinalerna mot Toronto Maple Leafs blev både Kenny Jönsson och lagkaptenen Michael Peca ojust tacklade, och missade de två sista matcherna. I den sjunde och avgörande matchen vann Maple Leafs med 4-2. Trots det snabba uttåget var dock säsongen en stor framgång för laget, något som underströks av att Peca vann Frank J. Selke Trophy som ligans bäste defensive forward. (källa)
  2. Säsongen 2005–2006 var NHL igång igen. Klubbarna hade fått igenom sina krav på lönetak, och hade nu begränsat budgetutrymme att värva spelare för. Man hade också infört regeländringar där ojust spel och hakningar straffades hårdare, för att främja offensivt och underhållande spel. Detta "nya" NHL passade Senators spel utmärkt. Laget radade upp vinster, en del rena utklassningar (bland annat vinster med 8–0, 8–2 och 7–0 mot ärkerivalerna Maple Leafs) och toppade Eastern Conference. Förstakedjan med Alfredsson, Spezza och Heatley var en av ligans bästa kedjor, alla tre var med i toppen av NHL:s poängliga. I målet var den 40-årige Hašek strålande fram till OS i Turin, då han skadade sig. Unge Ray Emery, som ersatte Hasek under slutet av säsongen och slutspelet, var dock stabil. (källa)
  3. I Sverige ogillades filmen av pressen och regissören Floyd fick utstå frän kritik för sin insats, något denne tog illa vid sig av och vilket också gjorde att han beslutade sig för att lämna Sverige. I en intervju i tidningen Aftonbladet menade Floyd att kritiken var "orättvis och ojust" och fortsatte: "Tittarna bör tänka på att det inte är någon skräckfilm i egentlig mening. Den ligger på en annan intellektuell nivå, den är en balansgång mellan verklighet och illusion.". (källa)
  4. Lagen från Division I Östra och Södra möttes i grupp 2. Även här utmärkte sig Halmstad med ojust spel och protester mot domarbeslut, men det hjälpte dem inte utan Huddinge slog ut dem. Djurgården gick genom playoff utan förluster, men det satt långt inne i matcherna mot Tingsryd. Det andra laget till kvalserien blev HV71, men det krävde en tredje match i båda omgångarna. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.