Ointresserad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ointresserad, varianter, uttal och böjningar av ointresserad

Ointresserad synonym, annat ord för ointresserad, vad betyder ointresserad, förklaring, uttal och böjningar av ointresserad.

Synonymer till ointresserad

Vad betyder och hur uttalas ointresserad

Ointresserad uttalas o|intr|ess|er|ad och är ett adjektiv.

Ordformer av ointresserad

Böjning (i positiv) ointresserad en ~ + subst. ointresserat ett ~ + subst. ointresserade den/det/de ~ + subst.

Ointresserad är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Ointresserad på Engelska

  • uninterested - be uninterested in the job

Hur används ordet ointresserad

  1. Inom områdena litteraturvetenskap och semantik används ordet kontrapunkt för en teknik som författare ibland använder. Med denna teknik vänder författaren "upp och ner" på sin berättelse genom att skriva något som helt ändrar läsarens tolkning av och förståelse av berättelsen. Exempel: I den välkända sången "Just one more dance", kvinnan är ointresserad av att hennes man är sjuk, ända till hon får reda på att hennes man är död, och testamentet skall läsas upp, då blir hon plötsligt intresserad. Detta plötsliga ombyte utgör en kontrapunkt i sången. (källa)
  2. Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) är en vanlig sekulär meditationsmetod i västvärlden. Jon Kabat-Zinn har utvecklat en åtta veckor lång utbildning där man får lära sig mindfulness (medveten närvaro), i vilken grunden är meditation. Den går ut på att man är uppmärksamt medveten i varje given stund, samtidigt som man förhåller sig neutral och oengagerad. Man sitter på en lugn plats och fokuserar på förnimmelser. Det kan vara hur trycket känns mot stolen, spänningar i benen och liknande, eller tankar som kommer upp och hur man iakttar dem, som en ointresserad åskådare. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.