Osann Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder osann, varianter, uttal och böjningar av osann

Osann synonym, annat ord för osann, vad betyder osann, förklaring, uttal och böjningar av osann.

Synonymer till osann

Vad betyder och hur uttalas osann

Osann uttalas o|sann och är ett adjektiv.

Ordformer av osann

Böjning (i positiv) osann en ~ + subst. osant ett ~ + subst. osanna den/det/de ~ + subst. Komparation osannare en/ett/den/det/de ~ + subst. osannast är ~ osannaste den/det/de ~ + subst.

Osann är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Osann på Engelska

  • untrue - false information

Hur används ordet osann

  1. Lögn är en oriktig utsaga som uttalas såsom varande sann, med avsikt att få dem som tar del av utsagan att anta dess riktighet trots att den som uttalar den vet att den är osann, att med ett påstående avsiktligt föra någon bakom ljuset. För att betecknas som lögn krävs ett uppsåt, till skillnad från att i god tro framföra en osanning som personen själv tror är sann. Mytomani är en form av tvångsmässigt ljugande. Vanemässigt ljugande av själviska skäl, kännetecknar psykopati. (källa)
  2. Den som ljuger i en rättegång utan att ha avgivit ed men under sanningsförsäkran, gör sig skyldig till brottet osann partsutsaga. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.