Otagbar Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder otagbar, varianter, uttal och böjningar av otagbar

Otagbar synonym, annat ord för otagbar, vad betyder otagbar, förklaring, uttal och böjningar av otagbar.

Vad betyder och hur uttalas otagbar

Otagbar uttalas o|tag|bar och är ett adjektiv -t -a.

Otagbar betyder:

Ordformer av otagbar

Böjning (i positiv) otagbar en ~ + subst. otagbart ett ~ + subst. otagbara den/det/de ~ + subst.

Otagbar är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet otagbar

  1. Om en boll studsar två gånger på en sida ges spelaren senare, efter byte av sida och serve, en andra chans att vinna bollen. Detta kallas att en chase har lagts, vilket också kan utnyttjas som speltaktik. En chase bestäms som den nivå på banan där bollen studsat den andra gången, och definieras av en serie markerade linjer på golvet. En chase kan sedan vinnas genom att slå en otagbar serve eller retur, genom att träffa ett galleri eller genom att slå en boll som en andra gång studsar närmare kortväggen än aktuell chase. Misslyckas något av detta har spelaren förlorat sin chase. Vid chase-spel, framför allt när det är fråga om andra studs, avgör därför motståndaren om han behöver spela bollen eller inte för att vinna poängen. (källa)
  2. Worthington är bäst ihågkommen för sitt konstmål i en mach för Bolton, där de mötte Ipswich, den 21 april 1979. Med ryggen mot mål vid målgårdens ytterkant tog han emot bollen. Samtidigt som alla i försvaret var på väg upp kickade Worthington bollen ett par gånger på knät innan han flippade den över sitt eget huvud, vände sig om och sköt en volley otagbar för målvakten. (källa)
  3. Von Cramm tillhörde det framgångsrika tyska Davis Cup-laget 1932-37 och 1951-53. Han spelade 1937 en av de bästa matcherna i DC-historien mot Donald Budge i semifinalmatchen mellan Tyskland och USA. Von Cramm ledde den avgörande femte matchens avgörande femte set med 4-1. Trots detta förlorade han setet med 6-8, efter det att Budge i sista gamet haft sex matchbollar. Efter att ha slagit en otagbar retur föll Budge raklång på banan och hörde domaren utropa USA som segrare när han fortfarande låg på marken. Von Cramm stod och väntade på Budge vid nätet, denne reste sig och tysken tackade för den finaste tennismatch han någonsin deltagit i, och att han var tacksam över att ha fått spela den mot just Budge som han högaktar så mycket. Därefter omfamnade spelarna varandra. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.