Otalt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder otalt, varianter, uttal och böjningar av otalt

Otalt synonym, annat ord för otalt, vad betyder otalt, förklaring, uttal och böjningar av otalt.

Vad betyder och hur uttalas otalt

Otalt uttalas o|talt oböjligt och är ett adjektiv.

Otalt betyder:

Ordformer av otalt

Ordform(er) otalt se artikeltexten

Otalt är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Otalt på Engelska

Hur används ordet otalt

  1. Detet är den del av människans psyke som formas först. I detet finns bland annat aggressivitet och libido (sexuell energi, så som livslust och livsenergi). Detet vill ha sina begär och önskningar tillfredsställda så fort som möjligt även om det inte är socialt sett lämpligt. Detta kallas för lustprincipen. Vi kan till exempel känna oss sexuellt dragna till en okänd person eller vilja attackera någon som vi inte har något otalt med. Detet sägs därför vara omoraliskt , utan moral, så som det lilla barnet ibland beskrivs. Detet sägs också följa primärprocessens lagar. Det innebär att tid och rum inte existerar. Impulser från barndomen kan leva kvar och dyka upp hos den vuxne med ursprunglig styrka, önskningarna har inte åldrats. Detet saknar både logik och känsla för realism, och det präglas av önsketänkande. (källa)
  2. År 1641 utnämndes han till ställföreträdande landshövding i Dorpat i den sjuke Fabian Wrangels ställe. Den 13 juli 1641 träffade Stiernhielm på ett barndop två av Wrangels söner, som han redan sedan tidigare hade något otalt med. Bråk uppstod, den kraftigt berusade Stiernhielm beslutade att utkräva hämnd med svärd i hand och fick under den strid som följde ett mycket allvarligt hugg över högerarmen. Han blev sängliggande under lång tid, och fick så bestående men av skadan att han efter tillfrisknandet tvingades skriva med vänster hand. (källa)
  3. Jakten på Malak Al Rahim blir lång och problematisk då en av de som är med i uppdraget använder Nick Randall som lockbete, då han har en del otalt med Malak sen många år tillbaka genom olika uppdrag i Mellanöstern, och därmed blir ett effektivt bete. Tanken med detta är att lura in Malak i en fälla. Randall inser detta och ber sin bäste vän, polisassistent Danny Quintz (William Russ) att ta en tur ut med båten där Nick Randall bor för att Randall ska bli av med skuggningen, kort därefter sprängs båten och Randall förlorar både sin bäste vän och sin flickvän. (källa)
  4. Anfallet stannar av. Näst i rang är sergeant Garit som Buddy en gång rädda livet på. Han avbryter anfallet och säger att Ryan dog i strid. Armén har inget otalt med Buddy längre. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.