Placering synonym, annat ord för placering, vad betyder placering, förklaring, uttal och böjningar av placering.

Synonymer till placering

Vad betyder och hur uttalas placering

Placering uttalas plac|er|ing och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av placering

Singular

placering
obestämd grundform
placerings
obestämd genitiv
placeringen
bestämd grundform
placeringens
bestämd genitiv

Plural

placeringar
obestämd grundform
placeringars
obestämd genitiv
placeringarna
bestämd grundform
placeringarnas
bestämd genitiv

Placering är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Placering översättning

Engelska

place
last place, placing in a pay (salary) grade, place card

Hur används ordet placering

  1. Sverige ligger inte i topp i något kriterium, me har tillräckligt hög lägstanivå för att nå en hög placering. Enligt undersökningen är drygt tre procent av mobilerna infekterade med skadlig kod och elva procent av datorerna. Knappt en halv procent av svenskarna utsätts för bank-attacker, drygt 1, 3 procent utsätts för kryptokapningar och nästan en halv procent av phishing-attacker och dess kusiner utgår från Sverige. Sverige anses ha ett gott försvar mot cyberattacker (plats 17 i CGI: s rankning bland 134 länder) och vi anses ha en modern lagstiftning. (idg.se)
  2. Och även om situationen skulle bli så tuff att många detaljhandelskedjor också tvingas stänga ned butiker vid varuhus med en mer attraktiv placering köper ändå nedläggningen vid mindre attraktiva placeringar tidsfrist att hinna "absorbera effekten". (va.se)
  3. Neutral klav, även kallad slagverksklav, används för tonlösa instrument såsom slagverk. Den anger inte vilka tonhöjder linjerna representerar, utan tvärtom att noternas placering i notplanet inte anger någon tonhöjd alls. (wikipedia.org)
  4. "Galning" låg på Svensktoppen fyra veckor mellan den 20 oktober och 10 november 1985. Första veckan låg den på plats fem, vilket blev dess främsta placering. Den låg också två på Tracks mellan den 14 och 21 september 1985, båda veckorna på plats 18. (wikipedia.org)
  5. Flaggan - Flaggan sitter i hålet för att spelaren ska se hålets placering på längre avstånd. (wikipedia.org)
  6. De huvudsakliga gravskicken genom tiderna har varit jordbegravning, placering i gravkammare, vattenbegravning, kremering följt av nedgrävning av askan i en urna eller askutströende, utläggande av lik, samt efterbegravning. (wikipedia.org)
  7. Gråhakedoppingen beskrevs taxonomiskt första gången 1783 av Pieter Boddaert under namnet Colymbus grisegena. Han placerade arten i den för tiden etablerade ordningen Colymbiformes som omfattade doppingar och lommar, och ibland även vissa alkor. 1787 beskrev John Latham släktet Podiceps vars namn härstammar ifrån latinets podicis, vilket ungefär betyder "kloaköppning " och pes som betyder "fot", och refererar till doppingarnas placering av fötterna nära stjärten. Artepitetet grisegena härstammar från latinets griseus (grå) och gena (kind) och refererar, precis som dess svenska trivialnamn, till huvudteckningen hos den adulta fågeln i häckningsdräkt. (wikipedia.org)
  8. Halvnoten anger en hälften så lång tonlängd som helnotens. Halvnoten har ett ofyllt huvud liksom helnoten men har, till skillnad från denna, även ett skaft. Skaftets placering och riktning i förhållande till nothuvudet beror på notens placering i notplanet. (wikipedia.org)
  9. Typiskt för människohanden är tummens placering som medger tummens oppositionrörelse mot de ulnara fingrarna. Unikt för människan är handens representation i hjärnbarken, vilket medger mycket stor förmåga att med stor kraft och fingerfärdighet greppa och manipulera objekt. (wikipedia.org)
  10. Pisiformes placering avviker från de övriga karpalbenens genom att endast leda mot ett av de andra karpalbenen, triquetrum. Pisiforme omges av m. flexor carpi ulnaris sena. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Placering Synonymer Betyder Uttal

Populärast: