Position synonym, annat ord för position, vad betyder position, förklaring, uttal och böjningar av position.

Synonymer till position

Vad betyder och hur uttalas position

Position uttalas pos|it|ion och är ett substantiv -en -er.

Position betyder:

Ordformer av position

Singular

position
obestämd grundform
positions
obestämd genitiv
positionen
bestämd grundform
positionens
bestämd genitiv

Plural

positioner
obestämd grundform
positioners
obestämd genitiv
positionerna
bestämd grundform
positionernas
bestämd genitiv

Position är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Position översättning

Engelska

position
advance one', s positions, social position, a strong position in the union, the position of the ship was given

Hur används ordet position

  1. Motivering: Årets vinnare visar att det fortfarande går att göra hyperaktuell, brännande och skarp satir, dessutom i en väldigt innovativ form. Mottagandet hos publik och kritiker var fantastiskt och man befäste sin position som Sveriges just nu viktigaste och kanske mest begåvade humorgrupp.Årets Profil: BIANCA INGROSSO för TalangMotivering: Hennes ofiltrerade och varma sätt att kommunicera sin feedback till deltagarna skapar underhållning vi som tittare älskar att se. Bianca är Sveriges just nu mest lysande TV-stjärna! (dagensmedia.se)
  2. Jonas Waldenström och Mariëlle van Toor kommer i samarbete med forskare i Bangladesh att arbeta med att samla in och analysera stora mängder data om hur smittspridningen av virus går till. Med hjälp av änder som utrustats med gps-mottagare som visar bland annat position med stor noggrannhet kan forskarna se hur fåglarna rör sig i realtid. (svt.se)
  3. Aberration (astronomi) – avvikelse i stjärnors observerade position som orsakas av jordens rörelse (wikipedia.org)
  4. Arten systematiska position var länge oklar. Trots att den tidig klassificerades som en självständig familj fanns fram till 1980-talet många zoologer som räknade gaffelantilopen som underfamilj till slidhornsdjuren. Efter undersökningar av djurets DNA blev det känt att arten utgör systergruppen till hjortdjuren. (wikipedia.org)
  5. Gammaglobuliner är en klass av globuliner, identifierad av deras position efter serumprotein elektrofores. De mest signifikanta gammaglobulinerna är immunoglobuliner ("Igs"), mer känt som antikroppar, dock är en del Igs inte gammaglobuliner, och en del gammaglobuliner är inte Igs. (wikipedia.org)
  6. En satellit i geostationär bana kommer alltså att hålla en fast position ovanför en punkt på jordytan, och den används därför av många satelliter för TV- och radiokommunikation. (wikipedia.org)
  7. Gester är ett icke-verbalt kommunikationsmedel, där kroppsdelars position och rörelser kan användas för att överföra ett budskap. Gester och kroppsspråk används ofta i kombination med tal, för att förstärka och förtydliga det verbala budskapet. (wikipedia.org)
  8. En balk, bjälke, stolpe eller liknande som är smalare än vanligt, sägs vara bildad av en kavel. Om den är ännu smalare, så smal att den nästan i sig bara är ett streck, säger man att den är bildad av en sträng. Om häroldsbilden är längre upp i skölden än vad den normalt skulle vara, säger man att den är höjd och om den är längre ner än den annars skulle vara så är den sänkt. På samma sätt som med allmänna bilder, säger man att en häroldsbild är störtad om den visas uppochned jämfört med sin normala position. (wikipedia.org)
  9. Öns position mitt i Östersjön gjorde att gutarna tidigt blev en sjöfararnation. Redan från tidig järnålder finns talrika fynd som visar på kontakter med fjärran länder. (wikipedia.org)
  10. Ett grafem (från grekiskans graphē som betyder "skrift", och ändelsen -em från fonem.) är ett skriftspråks minsta betydelseskiljande enhet, till exempel bokstäver eller siffror. Många grafem kan ges olika form i olika sammanhang (olika typsnitt, handskrift–tryckt skrift, position i ord). Tydliga exempel på tecken i det latinska alfabetet med ett varierat utseende är "lilla g", "lilla a" och siffran 7 (med eller utan streck). De olika formerna, de konkreta tecknen på papperet eller bildskärmen, kallas grafer. Om flera grafer är manifestationer för samma grafem, kallas de allografer. Det gäller således graferna ⟨α⟩ och ⟨a⟩. Jämför förhållandet mellan allofoner och fonem. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.