Reda Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder reda, varianter, uttal och böjningar av reda

Reda synonym, annat ord för reda, vad betyder reda, förklaring, uttal och böjningar av reda.

Synonymer till reda

Vad betyder och hur uttalas reda

Reda uttalas reda oböjligt och är ett adjektiv.

Reda betyder:

Ordformer av reda

Ordform(er) reda se artikeltexten

Reda är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Reda på Engelska

 • - account for, orderliness
 • sort out - unravel the problems, sort the situation out, straighten things out

Hur används ordet reda

 1. När jag var tonåring försökte mina föräldrar kontrollera allt jag gjorde. Jag minns när jag hade sex med min dåvarande pojkvän. Hela kyrkan fick reda på det, och jag blev relegerad från den kristna skolan jag gick på. Han, däremot, fick gå kvar. Bloggen blev min frihet, där jag skrev anonymt om mitt liv, om mina flick- och pojkvänner, om sex, och om mitt gudstvivel, säger Camila Gutiérrez. (källa)
 2. Under 2017 sträcktittade flest i hela världen på "Tretton skäl varför". Dramaserien från 2017 om tonåringen Clay Jensen som försöker ta reda på varför hans flickvän och klasskompis Hannah tog livet av sig. 1 säsong. 8, 3 i betyg på IMDB. (källa)
 3. Jag är fascinerad och löjligt nyfiken på att försöka förstå och ta reda på saker. Jag är en person med mycket energi. Den energin tror jag kommer från en vilja och en besatthet av att försöka förstå min omvärld, säger han. (källa)
 4. Ikväll drar slutspelet igång på riktigt efter en underbart härlig grundserie där det varit en tuff kamp hela vägen in i den sista omgången.I slutspelet är man mer noggrann i allt man gör och framförallt hur man uttalar sig i media för att undvika att ge motståndarna någon som helst tändvätska. Därför kommer de närmsta veckorna präglas av fler klyschor än vanligt. Jag har gjort ett lexikon för att reda ut vad klyschorna egentligen betyder. (källa)
 5. Guldfågeln på Öland försöker ta reda på var i kedjan som kycklingarna skadas. (källa)
 6. Eller tänka att "Han verkar vilja säga mig något, jag måste nog ta reda på vad". Och lyssna vidare. (källa)
 7. Fågelinfluensaviruset H5N1 började spridas över världen 2005. Sedan dess har forskarna försökt ta reda på hur smittspridningen går till. (källa)
 8. Det kostar onekligen att ligga på topp, något som blir en realitet med tanke på att testbilen kostar 1 363 100 kronor. Då är den förvisso så gott som fullutrustad grundpriset för en Audi A8 med en dieselsexa ligger på 943 000 kronor, så det är en hel del pengar vi pratar om här. Vad får man då för närmare en och en halv miljon kronor, förutom stjärnglans och status? Det ska vi ta reda på. (källa)
 9. "Det har uppstått stor förvirring och mycket missförstånd på grund av att de tidiga bibelöversättarna har återgett hebreiskans Sheol och grekiskans Hades och Gehenna med ordet helvete. Den enkla translitterering av dessa ord som översättarna gjort i reviderade upplagor av Bibeln har inte räckt till för att märkbart reda ut denna förvirring och missuppfattning." (The Encyclopedia Americana (1942), band XIV). (källa)
 10. För att skilja mellan olika sätt att få kunskap om organismen (man kan ta reda på genotypen genom att studera DNA. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.