Redskap synonym, annat ord för redskap, vad betyder redskap, förklaring, uttal och böjningar av redskap.

Synonymer till redskap

Vad betyder och hur uttalas redskap

Redskap uttalas red|skap och är ett substantiv -et; pl. redskap.

Ordformer av redskap

Singular

redskap
obestämd grundform
redskaps
obestämd genitiv
redskapet
bestämd grundform
redskapets
bestämd genitiv

Plural

redskap
obestämd grundform
redskaps
obestämd genitiv
redskapen
bestämd grundform
redskapens
bestämd genitiv

Redskap är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Redskap översättning

Engelska

tool
tool shed, utensils, artists must not become the obedient tools of dictatorship, a household', s essential utensils and equipment

Hur används ordet redskap

  1. En truck eller gaffeltruck är ett motordrivet fordon som används vid lastning och lossning, till exempel vid lagerbyggnader. Fordonet är normalt utrustat med en gaffelliknande lyftanordning för att kunna lyfta lastpallar. Flera olika redskap finns att montera på lyftvagnen. Bland de vanligaste är rullgrip, fatlyft, bal- eller timmergrip samt storsäckspjut. (wikipedia.org)
  2. Mopp eller golvmopp är ett städredskap som man rengör golv med. Den består av en trasa, ca 15cm bred, ofta med ludd på undersidan. Moppen fästs vid ett moppstativ, oftast med hjälp av kardborre, förr med metallbyglar. Moppstativet är i sin tur fäst vid ett skaft, vilket är de reglerbart i höjd, så att samma redskap kan användas av både långa och korta, och så att man får en ergonomisk arbetsställning vid till exempel trappstädning. (wikipedia.org)
  3. Grep är ett gaffelformigt redskap som används vid bland annat trädgårdsskötsel. Det finns flera olika sorters grepar anpassade för sina specifika användningsområden. (wikipedia.org)
  4. En skopa är ett kärl, ett redskap, vanligtvis med skaft som handtag, att ösa med. (wikipedia.org)
  5. Grytjakten har en lång historia. Den första kända beskrivningen återfinns i boken La Vernarie skriven av Greve Jacques du Fouilloux och publicerad kring år 1560. Grythundarna beskrivs som bassets, och var antagligen förfäder till våra dagars taxar. I verket förekommer bland annat illustrationer av redskap, spadar, hackor och spett, som används vid jakten. Bytesdjuren som nämns är räv och grävling. (wikipedia.org)
  6. Det nya med "Grållen", som den kom att kallas i Sverige, var den hydrauliska trepunktslyften med sin automatiska tyngdöverföring, vilket innebar att även en lätt traktor kunde dra förhållandevis stora redskap utan att slira. Metoden, som bygger på tryckavkänning i övre bärarmen, förhindrar att redskapet gräver ner sig i marken. (wikipedia.org)
  7. Grävmaskiner består av en undervagn, överdel samt aggregatdel. Överdelen har en motor- och hyttdel som fritt kan roteras i förhållande till undervagnen. Själva grävarbetet utförs med grävaggregatet som är uppbyggd av två fasta länkar, bom respektive sticka/skaft, som manövreras med hydraulik som ännu fram till i början på 1960-talet manövrerades av stålvajrar och vinschar som drog upp skopan. Den senare typen benämndes "Lingrävare". På riktigt stora grävmaskiner kan stålwire fortfarande förekomma. På senare tid har så kallad "trippelbom", "knäckbom" eller "citybom" kommit till användning, där en extra, hydrauliskt manövrerad led lagts in där "monobommen" är böjd. Istället för skopor kan även andra typer av redskap, som till exempel tjälkrok, asfaltskärare, grip, eller pallgafflar anslutas till redskapsfästet som vanligtvis (på maskiner upp till cirka 50 tons totalvikt) är hydrauliskt reglerat. Under de senaste tio åren har förekomsten av eftermonterade skördaraggregat (se Skogsmaskin) på grävmaskiner ökat markant, detta som ett bra komplement vintertid då vanliga grävarbeten ofta står still. En annan bidragande orsak är att en sådan maskin är billigare än en komplett skördare. Grävmaskinen används som markberedare där marken kräver att den bereds med grävmaskin, detta kan bero på flera olika orsaker: vattenrik mark, område med risk för uppfrysnig av plantor, eller när man har gjort andra ingrepp i skogen med grävmaskin som stubbrytning och dikesrensning på kallytor. (wikipedia.org)
  8. Gymnastik är en sport som bygger på olika akrobatiska övningar och kräver en kombination av extrem styrka, flexibilitet och god kroppsuppfattning. Dagens gymnastik bygger på de gamla grekernas gymnos, där de tränade upp sina kroppar, till exempel genom saltomortaler på hästrygg och diverse akrobatiska övningar. De tränade i vad som kallades för gymnasium. Det finns tre olika inriktningar i sporten. Truppgymnastik är en gymnastiksport där man tävlar i trupp. Sen har vi artistisk gymnastik där man tävlar individuellt. Rytmisk gymnastik där man gör en dans eller ett program med hjälp av något redskap. T .ex. boll, käglor och rockring. Sporterna utförs av både män och kvinnor samt barn. (wikipedia.org)
  9. Gåstol, stolsliknande redskap försedd med hjul, avsedd för barn som skall lära sig att gå och för sjuka eller handikappade som hjälpmedel att stödja sig på vid gång. (wikipedia.org)
  10. Hacka är ett redskap som främst används inom jordbruk och trädgårdskötsel för att luckra upp jorden och ta bort ogräs eller gallra ur bestånd av plantor. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Redskap Synonymer Betyder Uttal