Reliabilitet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder reliabilitet, varianter, uttal och böjningar av reliabilitet

Reliabilitet synonym, annat ord för reliabilitet, vad betyder reliabilitet, förklaring, uttal och böjningar av reliabilitet.

Synonym till reliabilitet

Hur används ordet reliabilitet

  1. En vanlig syn inom den akademiska världen är att personlighetstest bör ha goda psykometriska värden, då framför allt en god reliabilitet samt validitet. Testet måste då granskas noga för att kunna betraktas som användbart, och tar därmed i regel lång tid att utveckla. Det är Stiftelsen för tillämpad psykologi (STP) som granskar test i Sverige. (källa)
  2. Reliabilitet är ett begrepp som ofta används inom exempelvis mätteknik och psykometri, och som beskriver tillförlitligheten hos en mätning eller ett beteendevetenskaplig mätinstrument (ett prov) . För att ett testresultat ska ha hög reliabilitet bör resultatet vara detsamma vid upprepade mätningar ("test–retest-reliabilitet" eller repeterbarhet), och oberoende av vem som utför testet ("interbedömarreliabilitet"). Av reliabilitet följer inte att man har validitet, som innebär att testet mäter det som det är avsett att mäta. Däremot kan ett test eller en mätning inte ha högre validitet än reliabilitet. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.