Samklang Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder samklang, varianter, uttal och böjningar av samklang

Samklang synonym, annat ord för samklang, vad betyder samklang, förklaring, uttal och böjningar av samklang.

Synonymer till samklang

Andra språk

Samklang på Engelska

  • unison, unanimity, harmony

Hur används ordet samklang

  1. Assonans betyder "ljuda med" eller "samklang", jämför med dissonans. (källa)
  2. Konkordans ('överensstämmelse', 'samstämmighet', 'samklang') är en alfabetisk lista över ord eller ting som uppträder i en skrift eller ett författarskap. Sådana förteckningar är av två slag, verbalkonkordanser (över ord och ordformer) och realkonkordanser (över tankar och begrepp). (källa)
  3. Bildkorsordet är idag den vanligaste typen av korsord i Sverige och angränsande länder. Det har spritts i via dags- och veckopress och står ofta för ryggraden i de specialiserade korsordstidningarna. I Sveriges Radio har dock Melodikrysset sänts varje lördagsförmiddag sedan 1965 – utan bilder (i samklang med mediet radio). (källa)
  4. Kvantmekaniken ger en matematisk bild av naturen som inte helt står i samklang med den klassiskt matematiska bilden av naturen. Fysikaliska system som är mycket små uppvisar förbryllande egenskaper som inte har någon motsvarighet i större fysikaliska system. Ett exempel på ett dylikt fenomen är tunnling, varvid en partikel kan befinna sig i ett, enligt klassisk fysik, förbjudet tillstånd. Ett exempel på detta är alfasönderfall av radioaktiva isotoper, då partiklar skickas ut från atomkärnan trots att de enligt klassisk fysik inte har energi nog att undkomma de starka krafterna i atomkärnan. (källa)
  5. Moralism (nymoralism) är en filosofisk strömning som betonar att mänskligt handlande bör vara i samklang med moraliska principer. (källa)
  6. Pathos är ett centralt begrepp inom retoriken som där handlar om de starka känslor som en talare söker väcka hos sina åhörare, samt de känslor som faktiskt väcks hos publiken. Denna sinnesrörelse står oftast i samklang med de känslor som talaren själv visar. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.