Sked Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sked, varianter, uttal och böjningar av sked

Sked synonym, annat ord för sked, vad betyder sked, förklaring, uttal och böjningar av sked.

Synonym till sked

Andra språk

Sked på Engelska

 • spoon, spoonful - silver spoon, tablespoon

Hur används ordet sked

 1. Se till att kniv, gaffel och sked ej ha den ringaste matrest på sig från föregående måltider. (källa)
 2. Dukningen på ett kaffebord består av kaffekopp (med sked för den som vill ha socker eller mjölk), assiett för kaffebrödet, serviett och sked till tårtan om sådan serveras. (källa)
 3. Kaffesked är den typ av sked som används vid servering av kaffe. Sällan används den för själva drickandet utan snarare för att röra ner tillbehör i kaffet - såsom socker, grädde eller mjölk. Kaffeskeden är till storleken oftast något mindre än en tesked och vanligtvis cirka 120 mm lång. (källa)
 4. Kiwifrukten är brun och stor som ett hönsägg, men botaniskt sett är kiwifrukten ett bär. Under det något strävhåriga skalet finns ett grönt, saftigt fruktkött med många små, svarta kärnor. Grön kiwi har en syrlig men god smak, som blir sötare ju mognare frukten är. Kiwifrukten är mogen att ätas när fruktköttet ger efter för lätt tryck. De omogna frukterna är sura i smaken, men går utmärkt att äta. Kärnorna äts vanligen också, men inte skalet. Det går dock att äta kiwin med skalet som man äter ett äpple, men detta är något som de flesta i Sverige inte gör. Oftast äts frukten som den är med sked, ibland med ett speciellt "kiwibestick" som är formad som en kniv i ena änden och som en sked i den andra. Kiwin kan också användas i sallader eller som dekoration på tårtor och i desserter, till exempel är skivad kiwifrukt populärt på tårtsorten pavlovatårta. (källa)
 5. När kniven ingår i ett bordsbestick kallas den bordskniv. Ofta är bladet då inte särskilt vasst om det inte är tandat. Det är vanligt att använda bordsbestick, alltså kniv, gaffel och sked, med samma dekor. (källa)
 6. Rabarberkräm är en efterrätt som i Sverige serveras på sommarhalvåret. Den görs till stor del av rabarber. Andra ingredienser är socker, potatismjöl och vatten. Rabarberkräm serveras oftast med kall mjölk och äts, som alla krämer, med sked. (källa)
 7. Kuvert kallas den vid matbordet för varje gäst framsatta tallriken med tillbehör som servett, sked, gaffel, kniv och glas. Ordet kommer av franskans couvrir i betydelsen "(över)täcka" och syftar på den långservett som användes för att skydda dukningen mot damm då bordet ofta dukades långt i förväg. (källa)
 8. Ligga (position) – att ha sin kropp placerad utsträckt på underlaget Ligga sked – där två personer ligger och håller om varandra så att den ena vänder ryggen emot den andre, som två skedar passar i varandra. (källa)
 9. "Flytande likörer" är en teknik som ofta används av bartendrar för att imponera på kunden. Detta åstadkoms genom att den likör man önskar skall flyta, med hjälp av en upp- och nervänd sked eller en glasstav försiktigt hälls i glaset så att likörer med olika densitet förblir oblandade. Med denna metod kan man åstadkomma en regnbågs-effekt genom att använda olikfärgade likörer. (källa)
 10. Bestick är en uppsättning redskap som oftast förvaras tillsammans i ett fodral eller låda, till exempel ritbestick. Ett bords- eller matbestick är en sats med kniv (bordskniv), gaffel och sked som används vid en måltid. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.