Skeppsbrott Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skeppsbrott, varianter, uttal och böjningar av skeppsbrott

Skeppsbrott synonym, annat ord för skeppsbrott, vad betyder skeppsbrott, förklaring, uttal och böjningar av skeppsbrott.

Synonymer till skeppsbrott

Vad betyder och hur uttalas skeppsbrott

Skeppsbrott uttalas skepps|brott och är ett substantiv.

Ordformer av skeppsbrott

Singular

skeppsbrott
obestämd grundform
skeppsbrotts
obestämd genitiv
skeppsbrottet
bestämd grundform
skeppsbrottets
bestämd genitiv

Plural

skeppsbrott
obestämd grundform
skeppsbrotts
obestämd genitiv
skeppsbrotten
bestämd grundform
skeppsbrottens
bestämd genitiv

Skeppsbrott är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet skeppsbrott

  1. Det officiella engelska namnet är International load line. Dess informella namn stammar från parlamentsledamoten och reformivraren Samuel Plimsoll, som förde en outtröttlig kamp för att förbättra säkerheten för engelska sjömän. Hans kamp ledde till att det brittiska parlamentet antog The Merchant Shipping Act år 1875. Lagen tvingade fram införandet av lastlinjer på alla handelsfartyg. Detta för att förhindra de flytande likkistorna (eng. coffin ship), det vill säga skepp så överlastade att ägaren förväntar sig ett skeppsbrott för att inkassera försäkringssumman. Icke sjövärdiga skepp kom att kallas plimsollare. Liknande lastmärken infördes successivt i de flesta andra länder, och den första internationella konventionen om lastlinjer antogs 1930 av sammanlagt 54 stater. (källa)
  2. En robinsonad (av Robinson Crusoe) är en berättelse om någons äventyrliga upplevelser på en mer eller mindre obebodd ö, eller på mindre bebodd trakt, sanna eller påhittade. Ofta sker ett skeppsbrott i historiens upptakt. Det kan också handla om science fiction-variant, med äventyr på en obebodd planet. (källa)
  3. Räddningsplanka kallas en planka eller annat flytande föremål som kan användas av en skeppsbruten för att hålla sig flytande och undvika drunkning efter ett skeppsbrott. I överförd betydelse används ordet allmänt för att beskriva något som kan rädda en person ur en svår situation. (källa)
  4. Skeppsbrott innebär att ett fartyg förliser ute på vattnet och besättning och passagerare måste lämna fartyget. Båten kan gå på grund eller sjunka. Orsaken kan till exempel vara storm. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.