Skepsis Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skepsis, varianter, uttal och böjningar av skepsis

Skepsis synonym, annat ord för skepsis, vad betyder skepsis, förklaring, uttal och böjningar av skepsis.

Synonymer till skepsis

Vad betyder och hur uttalas skepsis

Skepsis uttalas skeps|is [skep´s-] och är ett substantiv -en.

Skepsis betyder:

Ordformer av skepsis

Singular

skepsis
obestämd grundform
skepsis
obestämd genitiv
skepsisen
bestämd grundform
skepsisens
bestämd genitiv

Skepsis är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Skepsis på Engelska

  • (skepticism - US), (skepsis US), scepsis, scepticism display scepticism

Hur används ordet skepsis

  1. Margarinet möttes till en början med stor skepsis, 1889 var margarinets vara eller inte vara livligt omdebatterat i Aftonbladet. Samma år lade Lantmannapartiet fram en motion i riksdagen om att förbjuda margarinet, men lyckades aldrig vinna en majoritet för förslaget. (källa)
  2. Bilen premiärvisades 26 augusti 1959. Den mottogs med blandade känslor, främst gav de små hjulen upphov till stor skepsis. I Storbritannien gick försäljningen trögt de första åren, men Mini blev populär bland artister och skådespelare, och de stora framgångarna i biltävlingar ökade försäljningen dramatiskt. Mini såldes under namnen Austin Seven, som tillverkades i Longbridge och Morris Mini Minor, som tillverkades i Cowley. Bilarna var identiska, bortsett från grill och enblem, och såldes till samma pris. I början av 1960 tillkom en skåpbil och en kombi. Kombimodellen, kallad Austin Countryman respektive Morris Traveller, hade trädekor på karossen. i början av 1961 kom även en skåpvariant med karossen helt i plåt, samt en pickup. (källa)
  3. Skepsis är en finländsk vetenskaplig förening som främjar objektiv vetenskaplig granskning av sanningshalten i påståenden om paranormala fenomen och pseudovetenskap samt upplyser och idkar forskning i dessa ämnen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.