Sker Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sker, varianter, uttal och böjningar av sker

Sker synonym, annat ord för sker, vad betyder sker, förklaring, uttal och böjningar av sker.

Synonym till sker

Hur används ordet sker

  1. Vad beror det på att Sverige får en hög placering? John Ahlmark på FRA: s pressavdelning svarar i ett mejl till TechWorld att "Sveriges cyberförsvar har goda grundstenar. Men det finns mycket man kan göra för att stärka skyddet. Ett cyberförsvar måste bygga på en god basnivå av informationssäkerheten, kunskap om vilka angrepp som sker och vilka som ligger bakom, goda varningssystem och förmåga att hantera upptäckta angrepp.". (källa)
  2. Vid sidan av hot från kongressens utredningsapparat pågår diverse andra utredningar kring Trump. Den potentiellt mest skadliga sker i New York där Trump misstänkts ha använt stiftelsen Trump foundation för att på ett systematiskt sätt i över tio år lura staten på skattepengar som i stället för till välgörande ändamål ska ha gått till Trumps valkampanj och olika rättstvister. (källa)
  3. Spelarna får också tydliga direktiv att inte uttala sig om motståndarna, domarna eller fans och om eller när det sker är det i samförstånd med laget och tränarna med syfte att vinna fördelar. Som 2010 när jag spelade med Färjestad och mötte Skellefteå i kvartsfinalen. Vi hade under matchserien irriterat oss på Jimmie Ericsson och hans tendens att ramla lätt och det var ett återkommande samtalsämne och irritationsmoment inom laget. Jag minns än idag hur jag kunde vara förbannad och irritera mig på Jimmie när jag skulle lägga mig dagen innan match och än mer ilsk när jag vaknade upp dagen efter. Jag vet. Han hade tagit sig in under skinnet på mig och som lag lät vi det påverka oss. Utåt sa vi dock ingenting, inte förrän efter match fem då vi medvetet och strukturerat gick till skarp attack mot Ericsson. Vi skulle sätta press på Ericsson, och domarna förstås, men vad vi inte var medvetna om var Ericssons unika förmåga att lyfta sig själv och sitt lag i situationer som denna. Nej. Det blev inte lyckat. Jag erkänner det. Att jag och Jimmie sedan bodde tillsammans under VM bara nån vecka efter var rätt stelt inledningsvis även om vi vartefter log åt det faktum att vi alldeles nyss avskytt varandra. Och för att tydliggöra. Jimmie var en härlig kille utanför isen. (källa)
  4. Som medlem i Svensk Fågel följer vi deras kontrollprogram och allt arbete sker enligt svensk djurskyddslag. Arbetet utförs av personal med rätt utbildning och erfarenhet och vi försöker ha en konstant hög uppmärksamhet på hur djuren mår i samband med lastning. (källa)
  5. Projektet ska bland annat undersöka om skadefrekvensen varierar beroende på om lastningen av kycklingar sker nattetid eller dagtid, om hastigheten på bandet i lastningsmaskinen kan påverka eller om någon i personalstyrkan är överrepresenterade när vingskadorna är många. (källa)
  6. Hawby säger att den aktuella vägsträckan på riksväg 55 är en av de mest prioriterade i Sörmland, då det sker mycket olyckor där. Huvudalternativet är fortfarande att dra en helt ny väg. Men om fågeln trots allt skulle vara kvar i närområdet och därmed fortsätta att sätta käppar i hjulen för bygget så kommer andra åtgärder att bli aktuella på kort sikt. (källa)
  7. Men de flesta arter härmar bara individer av samma art. Det har visat sig att behovet bland tättingar att sjunga är en instinkt, däremot är inte sången i sig en instinkt utan något som de lär sig av sina föräldrar. De flesta arter bland tättingarna lär sig sjunga under de 60 första dagarna och det har visat sig att det för många arter krävs att denna inlärning sker i ett socialt sammanhang med andra artfränder. Det vill säga att man inte kan lära upp fågeln med hjälp av inspelade fraser. Om en ungfågel inte lärs upp att sjunga kommer den aldrig att behärska sång och den kommer därför förmodligen aldrig att attrahera en partner och få ungar. (källa)
  8. I farmakologi innebär absorption upptagning av ett ämne, vanligtvis ett läkemedel, i en organism. Detta sker typiskt genom tarmen, men kan också ske genom huden eller magsäcken. Storleken av absorptionen av ett läkemedel påverkas både av läkemedlets egenskaper, till exempel pH och fettlöslighet, och av patientens egenskaper, till exempel hur väl tarmen fungerar. (källa)
  9. Det har tidigare ansetts (Platonism, Logisk positivism) att abstraktioner är inneboende hos tingen i sig, men idag anser de flesta att de bara existerar som begrepp i hjärnan hos intelligenta betraktare såsom människor och djur. Människor kan visserligen skapa abstraktioner genom medvetet tankearbete, men det är troligt att abstraktion i allmänhet sker i omedvetna tankeprocesser. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.