Tvivel Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tvivel, varianter, uttal och böjningar av tvivel

Tvivel synonym, annat ord för tvivel, vad betyder tvivel, förklaring, uttal och böjningar av tvivel.

Synonymer till tvivel

Vad betyder och hur uttalas tvivel

Tvivel uttalas tvivel och är ett substantiv tvivlet; pl. tvivel, best. pl. tvivlen.

Ordformer av tvivel

Singular

tvivel
obestämd grundform
tvivels
obestämd genitiv
tvivlet
bestämd grundform
tvivlets
bestämd genitiv

Plural

tvivel
obestämd grundform
tvivels
obestämd genitiv
tvivlen
bestämd grundform
tvivlens
bestämd genitiv

Tvivel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Tvivel på Engelska

  • doubt - without a doubt, there is no doubt that she is right

Hur används ordet tvivel

  1. De sista förberedelserna är klara och nu råder inga tvivel hur man ska hantera uppkommande situationer något varje lag diskuterat under ett så kallat slutspelsmöte. Där tydliggörs regler, förväntningar, målsättningar och framförallt diskuteras medias roll. Hur tillgängliga ska spelarna vara, vem eller vilka från media ska man vara försiktiga att prata med, vad ska man säga utåt och framförallt när är det fördelaktigt att använda medierna som en megafon för att få ut sitt budskap? Börjar ni uppmärksamma den sista delen gällande megafon och sedan lägger ihop ett plus ett förstår ni i en större utsträckning vad olika tränare vill uppnå när det första de gör efter matcherna är att kritisera tex domarna, utmåla sig som fördelade och att de aldrig får med sig utvisningar. Det finns några som kommer göra det i en större utsträckning än amdra. Var så säker. (källa)
  2. Troligen hade herulerna vissa band till södra Skandinavien: Enligt Jordanes hade de fördrivits från sina hem av danerna innan de deltog i folkvandringarna på kontinenten. Sålunda lät teorin, som emellertid beror på ett missförstånd av en dansk historiker av Jordanes' text i år 1773. Texten berörde enligt språkforskare en samtidshändelse på 500-talet. Det finns inga historiska källor eller arkeologiskt vittnesbörd alls som pekar på ett heruliskt ursprung i norr. Redan Lauritz Weibull reste tvivel om tolkningen 1925 och i dag tolkas det som en aktuell händelse. Både Jordanes och Prokopius skrev i Konstantinopel 551-553, där en deputation från den skandinaviska halvön anlände 548. Båda skrev om ett möte mellan daner och heruler. Runt 250 e.Kr. dök enligt Jordanes en grupp upp runt den nordöstliga bukten Azovska sjön - förmodligen bestående av goter, bosporaner och sarmater. Han kopplade även herulernas etymologi till området, så han kunde inte ha menat att de kom från Norden. Vid Svarta havet härjade de till en början även till havs tillsammans med goter, till dess att stammarna började bli oense. Herulerna besegrades av den östgotiske kungen Ermanarik och inordnades i hans stora rike i nuvarande Sydryssland. (källa)
  3. Redan tidigt uppkom tvivel om att alla dessa grupper hör tillsammans. Molekylärgenetiska undersökningar av jordsvinet, som är den enda levande medlem i ordningen Tubulidentata, visade att djuret inte har några närmare släktingar bland de levande däggdjuren. Jordsvinets förfäder skilde sig troligtvis för 90 miljoner år från andra däggdjur. Elefantdjur, sirendjur och hyraxar (sammanfattad i djurgruppen Paenungulata) är enligt bruklig forskarmening släkt med varandra men inte med de andra taxa av hovdjuren. Ibland sammanfattas jordsvin och Paenungulata i överordningen Afrotheria. Genetiska forskningar visade att de är släkt med varandra, men fossil saknas. (källa)
  4. I Ryssland användes titeln tsar 1547–1721 och har ofta översatts till svenska som "kejsare", men har också ofta använts som det är. Den förste ryske härskaren som kröntes till tsar var Ivan IV, mera känd som "Ivan den förskräcklige". Från 1721 var den officiella titeln på ryske monarken Божию Милостию, Император и Самодержец Всероссийский ("Av Guds Nåde, Kejsare och självhärskare över alla ryssar") enligt beslut av Peter den store, som inte ville att det skulle råda något tvivel om att hans titel var kejserlig. Titeln tsar fortsatte dock också att användas, om än inofficiellt. Från 1815 ingick Polen i det ryska väldet och kejsaren kallade sig tsar av Polen, något som dock på svenska officiellt (i svenskspråkiga lagtexter i det likaledes ryska Finland) blev "kung av Polen". Titeln avskaffades i Ryssland i samband med revolutionen 1917. Tsaren brukade också kallas för "lillefar" av ryssarna, ett epitet som senare också kom att användas om Josef Stalin. (källa)
  5. Tillräckliga skäl för åtal. Åklagaren kan på objektiva grunder förvänta sig en fällande dom, det vill säga att rätten kommer att finna att det är ställt utom rimligt tvivel att den tilltalade gjort sig skyldig till vad åklagaren har lagt vederbörande till last. Exempel: Förövaren ertappades på bar gärning med att stjäla plånboken. (källa)
  6. Denna rörelse föranleddes utan tvivel av den oro som reformationen väckte men fullföljde redan tidigare ställda reformkrav. En bättre beteckning är därför "tridentinska reformen". Uttrycket "motreformation" är däremot berättigat, när man talar om åtgärder som den romersk-katolska kyrkan vidtog för att bemöta och motarbeta reformationen. (källa)
  7. En sentida mästare i ordlekar var Tage Danielsson. Exempel: "Utan tvivel är man inte riktigt klok.". (källa)
  8. Vid nekande eller tvivel: en löydä takkia "jag hittar inte jackan", lukeekohan hän sitä kirjaa? "knappast läser han väl den boken?" (beroende på sammanhang också "måntro han (som bäst) läser i den boken"). (källa)
  9. Psaltaren är en av de mest älskade böckerna i Gamla Testamentet. Orsaken till detta torde vara att dess psalmer på ett mycket direkt sätt uttrycker tro/tvivel på Gud. Detta har gjort att en mängd dikter och sånger från alla senare tider har kunnat hämta inspiration från dessa psalmer. Psaltaren brukas flitigt även utan omdiktning i många sammanhang, flera gånger dagligen exempelvis i kloster och andra andliga gemenskaper. De så kallade tidebönerna är uppbyggda kring dessa psalmer. (källa)
  10. Oberoende är en förutsättning för tilltro till revisorns uttalande. Revisorn ska inte stå i beroendeställning till någon av intressenterna i en organisation som granskas eller själv ha väsentliga ekonomiska intressen som påverkas av utfallet av revisionen. Finns det tvivel på revisorns oberoende minskar värdet av revisionen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.