Skildring Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skildring, varianter, uttal och böjningar av skildring

Skildring synonym, annat ord för skildring, vad betyder skildring, förklaring, uttal och böjningar av skildring.

Synonymer till skildring

Vad betyder och hur uttalas skildring

Skildring uttalas skildr|ing och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av skildring

Singular

skildring
obestämd grundform
skildrings
obestämd genitiv
skildringen
bestämd grundform
skildringens
bestämd genitiv

Plural

skildringar
obestämd grundform
skildringars
obestämd genitiv
skildringarna
bestämd grundform
skildringarnas
bestämd genitiv

Skildring är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet skildring

  1. Life itself är en till innehållet stor och vid skildring som till största del utspelar sig i New York, i olika tider, men också gör en avstickare till Spanien där Antonio Banderas spelar snäll nutida plantageägare. Fler kända namn, som exempelvis Oscar Isaac, Annette Bening och Olivia Wilde, för fram ett ensembledrama som svingar sig över Atlanten och mellan dur och moll, där ett gäng människoöden visar sig sitta ihop på ett småfiffigt vis. (källa)
  2. Denna enkla skildring visar kanske bättre änågot annat andan i medeltidens gillen. Liknande förbund uppstod överallt där en skara män – fiskare, jägare, resande köpmän, byggmästare eller bofasta yrkesmän – samlades för att göra gemensam sak. På ett skepp fanns alltid kaptenens befälsmyndighet, men för att det gemensamma företaget skulle sluta väl kom alla ombord, rika och fattiga, herrar och besättning, kapten och sjömän, överens om jämlikhet i sitt inbördes förhållande, att endast vara män, med plikt att hjälpa varandra och lösa eventuella tvister inför domare som valts av alla. (källa)
  3. Den franske resenären Jean Chardin som besökte Persien på i slutet av 1600-talet ger en levande skildring av kaféer (qahvekhâne) i städerna Isfahan och Tabriz. Han skriver att kaféerna från början främst besöktes av överklassen men att de efter hand fick en mer folklig prägel. På kaféet tillbringade välbärgade män i städerna fritiden och man hängav sig både åt allvarliga diskussioner om politik och åt lättsamma spel, som backgammon och schack. Vandrande dervischer höll predikningar och sagoberättare och diktare högläste ur de persiska eposen. (källa)
  4. I grekisk mytologi var Karybdis ett monster som förvandlade sig till en malström för att försöka krossa sjömän, där ibland Odysseus, mot klippdemonen Skylla. Edgar Allan Poe skapade i novellen "En nedfärd i Malströmmen" (A Descent into the Maelstrom) (1841) en något överdriven föreställning om tidvattenströmmen Moskenstraumen, en kraftig cirkulerande ström utanför Lofoten vid norska kusten. Särskilt i den engelskspråkiga världen har Poes berättelse kraftigt påverkat den allmänna uppfattningen om malströmmar. Stavningen maelstrom, som är i bruk i engelska, har blivit en ofta förekommande beteckning i populärkulturen. Även Jules Vernes skildring i En världsomsegling under havet (1870) har påverkat mångas uppfattning. (källa)
  5. I Xboxvideospelet Psychonauts, intar en av patienterna i det övergivna mentalsjukhuset personen av ett mjölkbud. I sitt eget sinne är mjölkbudet beskyddaren av anständighet i en värld där en typisk skildring av idylliskt 1950-talsliv ytligt maskerar undertonen av djupgående konspirationer. Det framkommer senare att mjölkbudets psykotiska sammanbrott har sitt ursprung i att han brände ner sin arbetsplats genom att använda en Molotovcocktail gjord av en mjölkflaska. (källa)
  6. En satirisk skildring av det klassiska pensionatslivet i början av nittonhundratalet finns i romanen Kvartetten som sprängdes av Birger Sjöberg. Ett skärgårdspensionat på Ingmarsö skildras av Ivar Lo-Johansson i novellen En prima ballerina. Pensionat Paradiset är en långfilm från 1937 som skildrar livet på ett pensionat på ett humoristiskt sätt. Huvudrollen spelades av Thor Modéen. (källa)
  7. Reseskildring (reseskildrare) är en litterär skildring av en genomförd resa, således en berättelse med en röd tråd och inte bara en resedagbok, loggbok eller en uppräkning av besökta platser. En reseskildring inkluderar i regel beskrivningar av de besökta platserna, men är inte tänkt att användas i första hand som ett praktiskt hjälpmedel på det sätt en reseguide är. Den kan ha formen av ett reportage, men också vara en skönlitterärt gestaltande berättelse. (källa)
  8. Rundmålningar från sent 1900-tal finns bland annat i Pleven i Bulgarien med målningen Pleven Panorama från 1977. I Volgograd i Ryssland öppnades 1982 stadens Panorama Museum, där Slaget vid Stalingrad visas. Werner Tübkes Bauernkriegspanorama, en skildring av Slaget vid Frankenhausen, målades under 1970- och 1980-talen på uppdrag av Östtysklands kulturdepartement. (källa)
  9. Seger: gayrevolutionens triumf, en facklitterär skildring av HBTQ-rörelsen av Linda Hirshman. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.