Skranglig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skranglig, varianter, uttal och böjningar av skranglig

Skranglig synonym, annat ord för skranglig, vad betyder skranglig, förklaring, uttal och böjningar av skranglig.

Synonymer till skranglig

Andra språk

Skranglig på Engelska

  • lanky, rickety, loose-limbed - a rickety chair

Hur används ordet skranglig

  1. Krogen ägdes under 1640-talet av Lars Karm, kallad Brännvins-Lasse, som var "...lång och skranglig, med det tofviga håret stötande i rödt och med ett hårdt, frånstötande utseende, hvadan han ej heller var särdeles omtyckt". På den gula skylten utanför entrén var det målat en stor svart orm, och under den i nästan orange färg stod det Espingen. (källa)
  2. Kyrkan byggdes år 1768 i stock, med en skild klockstapel. Enligt sägen (och att döma av namnet Kappelniemi ("kapelludden") och en gammal stenfot på udden bredvid byn) hade det länge innan detta funnits en tidigare kyrka. 1892 revs klockstapeln som hade hunnit bli ganska skranglig och en ny uppfördes efter ritningar av arkitekten Vilho Penttilä, som var född på ön. En lanthandel öppnades år 1859 och folkskolor byggdes 1885 både i Suurkylä och 1892 i Kiiskinkylä. (Innan dess hade skolgång skötts med så kallade husförhör.) Vardera skolan hade mellan 30 och 50 elever, varierande från år till år. (källa)
  3. Bebop/Bugle Buse – Lång och skranglig buse med en passion för musik. (källa)
  4. Saint Louis Rivers naturliga mynning ligger omkring elva kilometer längre sydost i ett sandigt område, och delas av Minnesota och Wisconsin. De boende på den nybildade ön i deltat behövde ett sätt att komma över vattenrännan. Olika transportmetoder prövades. Färjor fungerade sommartid, men is skapade problem under vintersäsongen. En vridbar fotgängarbro användes, men ansågs skranglig och osäker. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.