Skrank Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skrank, varianter, uttal och böjningar av skrank

Skrank synonym, annat ord för skrank, vad betyder skrank, förklaring, uttal och böjningar av skrank.

Synonym till skrank

Vad betyder och hur uttalas skrank

Skrank uttalas skrank och är ett substantiv -et; pl. skrank.

Skrank betyder:

Ordformer av skrank

Singular

skrank
obestämd grundform
skranks
obestämd genitiv
skranket
bestämd grundform
skrankets
bestämd genitiv

Plural

skrank
obestämd grundform
skranks
obestämd genitiv
skranken
bestämd grundform
skrankens
bestämd genitiv

Skrank är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Skrank på Engelska

  • railing, barrier

Hur används ordet skrank

  1. Ett domarskrank är ett räcke som avskiljer rättens aktörer från åskådarna. I Sverige separerade skranket även domaren och nämnden från parterna fram till att Rättegångsbalken trädde kraft 1948. Att "ställas inför skranket" är ett svenskt idiom för att ställas till svars. (källa)
  2. Centralt i en stupa är den kupolliknande, i huvudsak massiva kullen eller byggnaden (på en kvadratisk bas) som rymmer ett relikskrin. Ovanpå relikerna står den så kallade stjälken som går genom halvsfärens topp och slutar i en spira som består av ett antal ringar och så kallade parasoller. Denna kulle är vanligen omgärdad av ett skrank med rikt utsmyckade portiker i kardinalriktningarna. Hela kompositionen ska symbolisera universum. (källa)
  3. Kyrkorummet har ett stort färgglasfönster i gaveltriangeln och det helt dominerande materialet, från golv till tak och i alla inredningsdetaljer, är trä i olika nyanser. Fyra limträbågar bär upp det branta taket. Altaret är placerat mot korväggen med ett fast skrank framför. Förutom fönstermosaiken finns sex fönster som sitter parvis mellan limträbågarna på den norra väggen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.