Sky Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sky, varianter, uttal och böjningar av sky

Sky synonym, annat ord för sky, vad betyder sky, förklaring, uttal och böjningar av sky.

Synonymer till sky

Hittade 2 varianter av ordet sky:

Vad betyder och hur uttalas sky

Sky uttalas sky och är ett substantiv -n.

Sky betyder:

Ordformer av sky

Singular

sky
obestämd grundform
skys
obestämd genitiv
skyn
bestämd grundform
skyns
bestämd genitiv

Sky1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas sky

Sky uttalas sky och är ett verb skydde, skytt, skydd n. skytt, pres. skyr.

Sky betyder:

Ordformer av sky

Aktiv

sky
infinitiv
skyr
presens
skydde
preteritum
skytt
supinum
skyende
presens particip
sky
imperativ

Passiv

skys
infinitiv
skys
presens
skyddes
preteritum
skytts
supinum

Perfekt particip

skydd en
~ + subst.
skytt ett
~ + subst.
skydda den/det/de
~ + subst.

Sky2 är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Sky på Engelska

 • cloud, haze - light clouds
 • sky
 • gravy, (meat)juice
 • shrink from, avoid, shun - he', ll stop at nothing to gain more power

Hur används ordet sky

 1. Levin - en rysk variation, även Levine eller Lavine (uttalat \le-°vi-n\ och rimmar på "ravin" eller i en del fall, amerikaniserat som \lö-°vajn\ och rimmar på engelska "divine") och Lewin en polsk variation. Ibland kompletterat med det tyska 'thal' (dal) till Levinthal eller Leventhal och -sohn och -son till Levinson eller Levinsohn som ett patronym, och med slaviskt -ski och -sky suffix Levinski, Levinsky, Lewinski och Lewinsky ('e'et ofta ersatt med 'a' i tyska områden). (källa)
 2. Vanilla Sky är en amerikansk film från 2001 i regi av Cameron Crowe, med Tom Cruise, Penélope Cruz och Cameron Diaz i rollerna. Filmen är en nyinspelning/remake av Alejandro Amenábars film Open Your Eyes från 1997. (källa)
 3. Ryttla är en flygförmåga hos vissa fåglar att "stå stilla" i luften genom att kraftfullt, men inte nödvändigtvis snabbt, flaxa upp och ned med vingarna samtidigt som de reser upp kroppen något. Detta resulterar i fågelns huvud befinner sig över ungefär samma punkt relativt marken över tid. Att ryttla är mycket energikrävande för fågeln och kräver även lyftkraft via vind. Tekniken nyttjas exempelvis av flera tärnor, kungsfiskare och rovfåglar vid födosök, oftast i öppna landskap eller över vatten. En teknik vid födosök är att fågeln ryttlar högt uppe i skyn, för att sedan sänka sig en bit, och till slut blixtsnabbt dyka och försöka fånga bytet. Andra arter ryttlar istället på lägre höjd och dyker direkt efter bytet. Vissa fåglar, som sånglärka, ryttlar under sin spelflykt och en del små tättingar som mesar och flugsnappare kan ibland ses ryttla under födosöket. Även kolibrier står still i luften när de suger nektar ur blommor men använder sig av en helt annan flygteknik som inte brukar betecknas som ryttling. (källa)
 4. Havssulepar kan förbli tillsammans under flera säsonger. De utför komplicerade hälsningsritualer vid boet genom att sträcka näbbarna och halsarna mot skyn och mjukt knacka näbbarna mot varandra. (källa)
 5. En skyskrapa är ett kontinuerligt beboeligt fristående höghus som är betydligt högre än omgivande byggnader. (källa)
 6. År 2000 gav Posten ut det första "häftet" med självhäftande frimärken "Tecken i Skyn". Ryggtrycket döptes då om till Femtiomarkering. År 2014 började man använda en ny tryckpress och en ny markering Gråkil dök då upp. Cylindersiffran som tidigare endast varit en 1:a eller 2:a kunde nu även vara en 3:a. År 2016 införde PostNord ännu ett marginaltecken i form av fyra fyllda cirklar i färgerna svart, gul, röd och blå. Det första "häftet" var "Mat i Sverige". (källa)
 7. Båtnytt: Vind och väder - Tecken i skyn av Lage Larsson. (källa)
 8. Världens största armborst finns i Älvdalen. Vid södra infarten till Älvdalens kyrkby står det och pekar mot skyn, 12 m hög och 5 ton tung. (källa)
 9. Vid styckning av kött, fågel och fisk sparas ben, parure, puts, senor, bindväv, fett, hinnor, skinn, fenor och huvud. Sedan används detta till buljong och sky. När man gör buljong är det viktigt att man kryddar och smakar av hela tiden. Att skumma buljongen är också viktigt. Buljong kokas på många olika råvaror: nötkött (vanligen kallad köttbuljong), kalv, höna, fisk, svamp och grönsaker. (källa)
 10. Vanliga tillbehör är kokt potatis eller potatismos, brunsås/gräddsås/sky, lingonsylt och ättiksgurka. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.