Undvika Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder undvika, varianter, uttal och böjningar av undvika

Undvika synonym, annat ord för undvika, vad betyder undvika, förklaring, uttal och böjningar av undvika.

Synonymer till undvika

Andra språk

Undvika på Engelska

 • avoid - keep away from, steer clear of, avoid an open conflict, avoid eating fish

Hur används ordet undvika

 1. Enligt denna undersökning är det säkrast att bo i Japan, men enligt CGI är det Singapore, där Japan ändå hamnar på elfte plats, fortfarande en bit över Sverige. Du bör undvika att bo i Algeriet, Indonesien och Vietnam. (källa)
 2. Rapporten slår också fast att det krävs 22, 3 biljoner kronor av miljövänliga energiinvesteringar per år i 16 års tid för att undvika de värsta konsekvenserna av klimatförändringarna. (källa)
 3. Ikväll drar slutspelet igång på riktigt efter en underbart härlig grundserie där det varit en tuff kamp hela vägen in i den sista omgången.I slutspelet är man mer noggrann i allt man gör och framförallt hur man uttalar sig i media för att undvika att ge motståndarna någon som helst tändvätska. Därför kommer de närmsta veckorna präglas av fler klyschor än vanligt. Jag har gjort ett lexikon för att reda ut vad klyschorna egentligen betyder. (källa)
 4. Helst ska man undvika kontakt med sjuka fåglar och fågelspillning. Det viktiga är att man tänker på smittvägarna om man har kontakt med fåglar. Har man fågelbord som måste göras rent ska man tänka på att göra det utomhus och först blöta ner det så det inte dammar, säger Gunlög Ramsussen. (källa)
 5. Om du ska rengöra fågelbord: gör det utomhus. Blöt ner med exempelvis såpvatten för att undvika att intorkad avföring dammar. (källa)
 6. Förutom tillgång till mat och vatten kan burfåglar ha andra behov som behöver tillgodoses som badmöjligheter, bolåda för häckande fåglar, leksaker för att undvika att intelligenta fåglar blir uttråkade, låsbar burdörr för intelligentare arter som annars kan lista ut hur burdörren öppnas. (källa)
 7. Akut symptomgivande gallsten kallas gallstensanfall och upplevs i form av en mycket kraftig kolikliknande smärta ofta under höger revbensbåge. Diagnos ställs oftast genom ultraljudsundersökning av gallblåsa och gallvägar, vilket kan kompletteras med ett blodprov för att se hur levern fungerar och en ERCP-undersökning. Vid gallstensdiagnos skrivs oftast smärtstillande ut (diklofenakpreparat) för att hantera smärtan. Vid återkommande besvär, eller andra besvär orsakade av gallsten, såsom akut Cholecystit, blir oftast operation, cholecystektomi, aktuell. Operationen innebär att man tar bort gallblåsan. Den kan i dag oftast utföras med titthålskirurgi, och efter en sådan operation är patienten ofta hemma igen dagen efter. En tid därefter bör man undvika fetthaltig kost som friterad mat, bacon, ägg osv. Grönsaker är att föredra framför kolhydratrik kost. (källa)
 8. Galosch (av franskans galoche) är ett skodon och nyttjas som skoöverdrag över andra skor (framför allt "finare" skor), i syfte att undvika att dessa blir blöta, nedsmutsade eller slitna. Deras användning som både ord och fotbeklädnad är idag begränsad. Äldre tiders galoscher kunde vara gjorda av läder, medan senare tiders galoscher gjordes av gummimaterial. (källa)
 9. Adressen ska skrivas på ett precist sätt och vara komplett. Den ska skrivas väläsbar med det latinska alfabetet och arabiska siffror. Om andra bokstäver eller siffror används i destinationslandet, rekommenderas att adressen även anges med det latinska alfabetet och arabiska siffror. Namnet på den postort dit försändelsen ska och namnet på destinationslandet ska skrivas med versaler tillsammans med det korrekta postnumret eller motsvarande, om sådant finns. Namnet på destinationslandet ska helst skrivas på språket i det land som försändelsen skickas från. För att undvika svårigheter i de länder som brevet kan skickas igenom, är det önskvärt att destinationslandet även anges på ett internationellt känt språk. Ansvariga myndigheter kan rekommendera att postnumret ska föregås av landskod enligt isostandarden EN ISO 3166-1 Alpha 2, följt av ett bindestreck, men även om landskod används ska destinationslandets fulla namn utgöra sista raden på adressen. (källa)
 10. Guvernantgiggen var till för guvernanterna, barnens privatlärare, och hade högre kanter och en dörr baktill. Lärarna använde vagnen för att ta ut barnen på utflykter och den var säkrare än vanliga giggar för att undvika att barnen föll ur vagnen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.