Slumkvarter Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder slumkvarter, varianter, uttal och böjningar av slumkvarter

Slumkvarter synonym, annat ord för slumkvarter, vad betyder slumkvarter, förklaring, uttal och böjningar av slumkvarter.

Vad betyder och hur uttalas slumkvarter

Slumkvarter uttalas slum|kvart|er och är ett substantiv -et; pl. slumkvarter.

Ordformer av slumkvarter

Singular

slumkvarter
obestämd grundform
slumkvarters
obestämd genitiv
slumkvarteret
bestämd grundform
slumkvarterets
bestämd genitiv

Plural

slumkvarter
obestämd grundform
slumkvarters
obestämd genitiv
slumkvarteren
bestämd grundform
slumkvarterens
bestämd genitiv

Slumkvarter är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet slumkvarter

  1. Holmes sätter in Watson i fallet. En mister Neville St. Clair är försvunnen. Fru St. Clair har berättat för Holmes att han lämnade deras lantgård på morgonen för att åka in till London för att arbeta. Fru St. Clair åkte också in till staden den dagen, men hamnade av en slump i slumkvarteren och där - på andra våningen, ovanför opiumhålan - svär hon att hon såg sin man sticka ut huvudet. Hon försökte ta sig in i huset, men stoppades av en man som svor att ingen var på övervåningen över huvud taget. Hon föstes ut på gatan igen, men hämtade polis för att återvända. (källa)
  2. Medellín är Colombias nästörsta stad, och huvudstad i departementet Antioquía. Stadens kärna präglas av skyskrapor, köpcentrum och ett intensivt nattliv. I utkanterna av staden ligger slumkvarter, med folk som tvingats fly från den väpnade konflikten i landet. (källa)
  3. På 1930-talet hade avsky mot Gamla stans slumkvarter förbytts till stor respekt för stadsdelens historiska arv. År 1934 lät Samfundet Sankt Erik på prov sanera huset Kindstugatan 14 i kvarteret Cepheus. Resultatet blev mycket lyckat och ledde till att hela kvarteret sanerades och Gamla stans största grönområde skapades. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.