Slumpa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder slumpa, varianter, uttal och böjningar av slumpa

Slumpa synonym, annat ord för slumpa, vad betyder slumpa, förklaring, uttal och böjningar av slumpa.

Vad betyder och hur uttalas slumpa

Slumpa uttalas slumpa och är ett verb -de.

Slumpa betyder:

Ordformer av slumpa

Aktiv

slumpa
infinitiv
slumpar
presens
slumpade
preteritum
slumpat
supinum
slumpande
presens particip
slumpa
imperativ

Passiv

slumpas
infinitiv
slumpas
presens
slumpades
preteritum
slumpats
supinum

Slumpa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Slumpa på Engelska

  • by coincidence, randomise

Hur används ordet slumpa

  1. Spelteorin har redan från början mött stort intresse från militärt håll. Ett exempel: Man har en transport att utföra med lastbilar och man kan välja endera av två transportvägar. Det finns en fiende som vill hindra transporten. Fienden kan välja att längs de två vägarna gruppera styrkor med uppdrag att störa transporten. Om ett överfall sker på väg 1 blir förlusterna större än på väg 2. Slutsatsen blir att man slumpar fram vilken väg man tar men med en aningen större chans att väg 2 väljs. (källa)
  2. Automatspel (se videopoker, enarmad bandit) är också en typ av vadslagningsspel där spelarna satsar pengar på att någon viss kombination av kort eller figurer ska slumpas fram av maskinen. Dessa spel är helt eller nästan helt styrda av slumpen, till skillnad från sportspelen och poker där spelarens skicklighet påverkar utgången i varierande grad. (källa)
  3. Rysk roulette är en aktivitet där en eller flera personer turas om att avfyra en revolver som laddats med ett (eller flera – för att öka risken för träff) skott mot sin egen tinning. Före första "försöket" snurras revolvertrumman, för att slumpa i vilken position det skarpa skottet hamnar. Det är troligen i detta moment spelet fått sin liknelse med roulette. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.