Sortera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sortera, varianter, uttal och böjningar av sortera

Sortera synonym, annat ord för sortera, vad betyder sortera, förklaring, uttal och böjningar av sortera.

Synonymer till sortera

Vad betyder och hur uttalas sortera

Sortera uttalas sort|era och är ett verb -de.

Sortera betyder:

Ordformer av sortera

Aktiv

sortera
infinitiv
sorterar
presens
sorterade
preteritum
sorterat
supinum
sorterande
presens particip
sortera
imperativ

Passiv

sorteras
infinitiv
sorteras
presens
sorterades
preteritum
sorterats
supinum

Perfekt particip

sorterad en
~ + subst.
sorterat ett
~ + subst.
sorterade den/det/de
~ + subst.

Sortera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Sortera på Engelska

  • sort, classify, grade - we', re sorting out everything that', s broken
  • be subordinate to, come under the supervision of, belong to - this business is the province of the Ministry of Education and Cultural Affairs

Hur används ordet sortera

  1. Hematit (även blodsten, blodstensmalm eller järnglans) är en rödaktig järnoxid med formeln α-Fe2O3. Hematit är vanligt i tropiska jordar, orsakar ofta sådana jordars mer eller mindre röda färg. Bildas mycket långsamt efter omvandling av ferrihydrit. Hematit är också en vanlig järnmalm och förekommer allmänt i malmfälten i Bergslagen. Hematit är omagnetiskt på grund av antiferromagnetism, vilket gör den svårare att sortera ur gråberget än magnetit. (källa)
  2. Historiker har mycket gemensamt med arkeologer och arkivarier, men skiljer sig samtidigt distinkt från dem. Det som framförallt skiljer historiker från arkeologer är valet av material, där historiker i huvudsak utgår från texter så granskar arkeologer materiella lämningar. Det som däremot skiljer historiker från arkivarier är snarare vad man gör med materialet, arkivarier hanterar bland annat samma texter som historiker, men har som syfte att sortera och systematisera dem medan historiker försöker tolka dem. (källa)
  3. Miljövård, omsorg om naturen och människan ur ett ekologiskt perspektiv. Grundtanken är att se hur allting hänger ihop, hur vi själva är en del av naturen. Biologi och naturkunskap är viktiga beståndsdelar i miljövård och vi har blivit mer medvetna om att vi måste kompostera och sortera sopor, återvinna restprodukter och motverka nedskräpning. (källa)
  4. En mängd medvetna och omedvetna processer är involverade i att förvandla sinnesintryck till meningsfull information. Vissa processer arbetar nedifrån-upp genom att sortera ut mönster i den detaljrika information som våra sinnen levererar, medan andra processer arbetar uppifrån-ned och passar in inkommande information i förväntade mönster. Sådana omedvetna processer som är helt nödvändiga för att vi bland annat ska kunna orientera oss i vår omgivning, känna igen ansikten och bedöma avstånd kan ibland göra sig påminda i form av olika typer av synvillor. (källa)
  5. Sorteringsalgoritm är en algoritm avsedd att sortera data, till exempel för att sortera en lista med namn eller en mängd poster i en databas efter en önskad nyckel. Vanliga tillämpningar för sorteringsalgoritmer är användarvänlig presentation av data och som subrutin för att möjliggöra uppsnabbning eller förenkling av andra algoritmer. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.