Stallbroder Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stallbroder, varianter, uttal och böjningar av stallbroder

Stallbroder synonym, annat ord för stallbroder, vad betyder stallbroder, förklaring, uttal och böjningar av stallbroder.

Vad betyder och hur uttalas stallbroder

Stallbroder uttalas stall|broder och är ett substantiv.

Stallbroder betyder:

Ordformer av stallbroder

Singular

stallbroder
obestämd grundform
stallbroders
obestämd genitiv
stallbrodern
bestämd grundform
stallbroderns
bestämd genitiv

Plural

stallbröder
obestämd grundform
stallbröders
obestämd genitiv
stallbröderna
bestämd grundform
stallbrödernas
bestämd genitiv

Stallbroder är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet stallbroder

  1. Sällskapet Stallbröderna är ett svenskt ordenssällskap för skådespelare och nöjesprofiler. Det grundades 1939 av skådespelarna Åke Grönberg, Arthur Fischer och Werner Ohlson som en parodi på ordenssällskap. Från början kallades det "Brunstorden Siva". Namnet Stallbröderna tillkom först 1941. 1942 valdes Gösta Bernhard från Casinorevyn in i sällskapet, han kom att bli en av Sällskapet Stallbrödernas viktigaste eldsjälar fram till sin död 1986. (källa)
  2. Utmärkelsen skall ges till en stressad och pressad stallbroder som alltför många åtaganden till trots lyckats utföra en berömvärd handling. (källa)
  3. Ekberg har även innehaft ett antal olika förtroendeposter inom Sällskapet Stallbröderna. För detta sällskap har han under det senaste kvartsseklet författat en lång rad snapsvisor, vilka senare sjungits in av bland annat Lasse Berghagen, Claes af Geijerstam, Magnus Härenstam och Björn Skifs på en CD som sällskapet säljer till förmån för välgörande ändamål. (källa)
  4. Helena har erhållit Stallbrödernas stipendium för sin mångsidighet inom musiken. 2018 tilldelades hon Musikaliska Akademiens pedagogpris. (källa)
  5. I tolv år var hon komisk primadonna i Hjalmar-revyerna med Peter Flack i Örebro. Hos Flack gjorde hon parodier på Sigvard Marjasin, Marit Paulsen, Lena Philipsson och Leif "Loket" Olsson med flera. Hon tilldelades Sällskapet Stallbrödernas pris Revyräven 1999. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.