Stil Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stil, varianter, uttal och böjningar av stil

Stil synonym, annat ord för stil, vad betyder stil, förklaring, uttal och böjningar av stil.

Synonymer till stil

Andra språk

Stil på Engelska

 • writing - bold type, handwriting
 • style, manner - breach of style, lifestyle, taste in clothing, prose style, in the romantic manner
 • style - a stylish man

Hur används ordet stil

 1. Motiveringen lyder: "I Vasaloppet, på den fossila flygsemestern, under stjärnorna med afghanska flyktingar – inget mänskligt är denne kulturjournalist främmande. Med lustfylld stil och ständigt uppdaterad bildning följer han tidens verk och fenomen, om det så är klassiska folkhemshjältar som Vilhelm Moberg eller den nya klickokratins aristokrater.". (källa)
 2. Lindquist, Ivar, Galdrar. De gamla germanska trollsångernas stil undersökt i samband med en runinskrift från folkvandringstiden (Göteborg 1923). (källa)
 3. Inom kemin används symbolen (g) för att ange att ett ämne är i gasform. Tecknet sätts i samma teckengrad, i rak stil, tätt intill det ämne eller förening det tillhör: NH3(g) eller H2O(g). (källa)
 4. Gruppgenitiv är en av anledningarna till att genitivens status som kasus i svenskan är omdiskuterad. För många är det mer naturligt att säga Länsstyrelsen i Jämtlands läns beslut än Länsstyrelsens i Jämtlands län beslut. I äldre språkvård var rekommendationen, för formell stil, att man satte genitivändelsen på huvudordet – som i det senare exemplet. På det sättet blir det heller ingen tvekan om att det är länsstyrelsens beslut som avses medan betydelsen kan bli tvetydig med genitivändelsen på det sista ordet (i en sammanhållen fras) – även om det känns mer naturligt. Rekommendationen i dag är därför istället att man skriver om texten så att man undviker gruppgenitiv. (källa)
 5. De litterära genrerna kan ta sin utgångspunkt i innehåll (deckare, kärleksroman, herderoman), i form (experimentell roman, brevroman), stil (magisk realism, humor), målgrupp (barnbok, ungdomsroman), upphovsman (arbetarlitteratur, el boom), verklighetsförankring (nyckelroman, historisk roman), syfte (idéroman, underhållningslitteratur), med mera. (källa)
 6. Den andra stora formatändringen i tidningens historia kom 1983, så man gjorde om tidningen till en 100-sidig svartvit tidning i stil med Agent X9. Serierna ändrade också karaktär – utöver trotjänarna "Lagens Väktare" satsade man på repriser av "otäckare" serier som "Träskmannen", "Svarta Skuggan" och "Kong" från Serietidningen, men också på klassiker som "Plastmannen", samt nyare och modernare serier som "Facklan", "Arak, Son of Thunder", "Jemm, Son of Saturn", "Vigilante" och "Camelot 3000". Det enda inslaget som inte var en DC-produkt var dagspresserien "Super-Ville" av Ralph Smith. (källa)
 7. Intresset för tekniken återuppväcks i Paris i början av 1300-talet. I slutet av 1300-talet blev Arras ett centrum för vävda tapeter, vilket kan vara skälet till att vävda tapeter heter arrazi på italienska. Arras ställdes dock i mitten av 1400-talet i skuggan av Tournai, där tillverkningen börjande utvecklas i samband med uppblomstringen av målarskolan där. De främsta alstren var de som Pasquier Grenier tillverkade för Filip den Godes räkning. En inhemsk nederländsk-flamländsk stil, främst påverkad av Hugo van der Goes målningar, uppstod i Bryssel. (källa)
 8. Gotik – en stil och en epok i Europas konsthistoria Gotikens konst. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.