Elegans Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder elegans, varianter, uttal och böjningar av elegans

Elegans synonym, annat ord för elegans, vad betyder elegans, förklaring, uttal och böjningar av elegans.

Synonymer till elegans

Vad betyder och hur uttalas elegans

Elegans uttalas e|leg|ans [-an´s el. -a?´s] och är ett substantiv -en.

Ordformer av elegans

Singular

elegans
obestämd grundform
elegans
obestämd genitiv
elegansen
bestämd grundform
elegansens
bestämd genitiv

Elegans är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Elegans på Engelska

 • elegance

Hur används ordet elegans

 1. Skägg kallas det hår som växer på en människas haka, hals och kinder. Genom historien har manliga bärare av skägg tillskrivits egenskaper som vishet, virilitet och hög status, men även brist på renlighet och elegans eller att bäraren har en lite kufisk och excentrisk läggning. Skäggväxt förekommer även bland kvinnor, men då oftast inte i lika hög grad som hos män, men det finns undantag från regeln (se hirsutism och "Skäggiga damen"). (källa)
 2. Apoptos eller programmerad celldöd är ett sätt för celler i organismer att på ett kontrollerat sätt begå självmord utan att skada sin omgivning, till skillnad från den mer kaotiska nekrosen. Vid apoptos tar cellen emot signaler som bl.a. leder till att cellkärnan fragmenteras, cytoskelettet bryts ner och plasmamembranet förändras så att cellen kan fagocyteras av omgivande celler utan att det uppstår en inflammation. Processen är evolutionärt väl bevarad mellan olika arter, den upptäcktes i rundmasken Caenorhabditis elegans av Sydney Brenner, H. Robert Horvitz och John E. Sulston som 2002 tilldelades Nobelpriset i fysiologi eller medicin. (källa)
 3. Kolingen är en skämtfigur skapad av den svenske tecknaren och författaren Albert Engström. Han är en alkoholiserad trashank från Södermalm som kännetecknas av sin parodiska elegans och sina respektlösa humoristiska repliker. Figuren förekom ofta i Engströms tidskrift Strix, men även i revyer och i några stumfilmer. Engströms figur Kolingen bodde i en av de fattiga träkåkarna i hörnet Åsögatan / Skeppargränd på Södermalm. (källa)
 4. I norska Telemark utvecklades i tävlingssammanhang tre olika typer av "backlöpning" – slalåm, kneikelåm och villåm. Slalåm liknade modern slalom, men det var främst stil och elegans som var viktigt och man tog inte tid på åkningen. Villåm påminde dagens störtlopp, medan kneikelåm oftast innefattade hopp av något slag. (källa)
 5. De största skonarna som byggts var slätskonare. Dessa fartyg var långt mekaniserade och kunde trots storleken seglas med mycket liten besättning. Thomas W. Lawson, den enda sjumastade, byggd 1902, var på över 5000 ton, 117 m lång och seglad med en besättning på endast 16 man. Dessa fartyg var långt från den lätthanterlighet och elegans som normalt förknippas med skonare. (källa)
 6. Den är ganska lik elegant tångräka (Palaemon elegans), som dock har skarpare färger och saknar pigmentfläckarna underkanten av panntaggen.Ytterligare olikheter är att den eleganta tångräkan har två taggar på ryggsidan bakom ögonhålans bakkant och att klosaxen på andra benparet endast är en tredjedel av hela kloleden. (källa)
 7. Charm är en egenskap hos vissa mänskliga personligheter som inkluderar en "magnetisk" kvalitet på personligheten och/eller utseendet ("personlig utstrålning") samt en sofistikerad och ibland smickrande kommunikations- och övertalningsförmåga. En person som är charmig eller karismatisk har lätt att få med sig människor, han/hon får god kontakt med sina åhörare och är övertygande. Figur, hållning, klädstil, etikett, konversationskonst, finess och elegans hör till charmen. Även saker, exempelvis exotiska platser, kan ha charm. Ett tilldragande sätt. (källa)
 8. Under 1850-talet ville James Hinks (1829-1878) som var hundhandlare i Birmingham få fram en elegantare och helvit Bull and Terrier lämplig för hundutställningar. Man tror att han korsade in vinthund, dalmatiner och kanske pointer. Resultatet blev bullterriern med sin speciella huvudform. Första gången rasen visades på utställning var 1862 i Birmingham. Redan 1880 omtalades rasen för sin elegans och 1887 erkändes den av den brittiska kennelklubben the Kennel Club. Samma år bildades rasklubben. Först 1935 godkändes andra färger än helvit. 1943 erkändes miniatyrbullterrier som en egen variant. (källa)
 9. En dandy kom till på 1700-talet i London och Paris, med lite olika utföranden. I London är en "dandy" en man från medelklassen som försöker lura sin omgivning att han tillhör aristokratin med sin klädstil och elegans. På den tiden var det inte heller ovanligt att man ville verka lite "fransk" och världsvan. En viss överdrivenhet i klädstilen och i sitt uppförande är ett typiskt kännetecken för en dandy. Dandy används ofta synonymt med snobb. (källa)
 10. I avelsarbetet eftersträvas en medelstor, kraftig och muskulöst byggd hund, som trots den substansfulla kroppen uppvisar elegans och ädelhet. I Sverige är svanskupering förbjuden, och det är nu olagligt i många länder. I Sverige är öronkupering förbjuden men det är vanligt att öronen kuperas i många andra länder. Godkända färger är brun med tan och svart med tan. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.