Elegant Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder elegant, varianter, uttal och böjningar av elegant

Elegant synonym, annat ord för elegant, vad betyder elegant, förklaring, uttal och böjningar av elegant.

Synonymer till elegant

Vad betyder och hur uttalas elegant

Elegant uttalas e|leg|ant [-an´t el. -a?´t] och är ett adjektiv; n. elegant, -a.

Elegant betyder:

Ordformer av elegant

Böjning (i positiv) elegant en ~ + subst. elegant ett ~ + subst. eleganta den/det/de ~ + subst. elegante den ~ + mask. subst. Komparation elegantare en/ett/den/det/de ~ + subst. elegantast är ~ elegantaste den/det/de ~ + subst.

Elegant är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Elegant på Engelska

 • elegant - an elegant suit

Hur används ordet elegant

 1. Humorgruppen Stallet bildades i Malmö 2013 av Elin Thomasdotter, Linn Mannheimer, Anni Tuikka, Isabella Posse Boquist och Isabelle Riddez. Den här kvällen är de fyra på scen, och gör entré sjungande en vårsång som tranor på väg mot Sverige. Mäktiga vingar. En främmande fågel ansluter till flocken, på premiären är det William Spetz och senare väntar bl a Helena Bergström, Babben Larsson, Fredrik Lindström och regissören Sissela Kyle. Stallet har tidigare gjort bland annat "Trettiplus" i SVT och "Alla hästar hemma" där de hade gäster. Den här föreställningen löper snabbt och elegant. Allt är inte lika roligt, men de har en sympatiskt hög lägstanivå. De längre sketcherna har en poäng värd att vänta på. En av de bästa inleds med en gårdsstädning i den där sortens bostadsrättsförening där folk granskar sina grannar, men kanske inte är så omtänksamma som de tror. En del nummer är rappt korta, och alla på scen har varsin monolog. Ofta av det skruvade slaget.Återkommande skildras medelklassmänniskoapan som i ett naturprogram på tv. En berättarröst iakttar neutralt iskallt hur varelserna beter sig i gruppen.Här finns också några kul nummer som driver med svenskars lust/förmåga att prata engelska. I det bästa möter vi en mycket auktoritär guide på ett konstmuseum. Stallet har starka sångröster men är kul när de mimar också. En höjdare är deras rockgrupp som inte bara spelar luftgitarr utan luft-allting. Uppiggande oförutsägbart. (källa)
 2. The First Gentleman of Europe, "Europas främste gentleman", var ett ofta använt uttryck om Georg IV av England på grund av hans eleganta dräkt och uppförande. - Gentlemanlike , som anstår en gentleman, med en gentlemans egenskaper. (källa)
 3. En kokett är en person, i synnerhet en kvinna, som genom ett utstuderat erotiskt eggande uppträdande och elegant, raffinerad klädsel strävar efter att bli uppmärksammad, beundrad och att behaga (i synnerhet personer av motsatt kön). Begreppet användes under 1700-talet som ett nedsättande ord för en person som uppträdde erotiskt, var erotiskt lättsinnig och lösaktig. Ordet kunde även beskriva hur denna var i sinne, känsla och dylikt. (källa)
 4. Kroppsspråk som ämne blev populärt i mitten av 1970-talet när Julius Fast skrev boken "Kroppsspråket" (Forum 1971) – Body language, Pan Books, 1970. En av anledningarna till den oerhörda framgången med boken var att Fast kunde visa varför bland annat president Kennedys framtoning i TV var så lyckad medan Nixons framtoning blev negativ. De flesta hade, genom deras TV-framträdanden, en relation till – och en åsikt om – dem som nu plötsligt fick sin förklaring. I princip var det så att Kennedy vann valet på ett bättre kroppsspråk. Nixon svettades och såg orakad och ovårdad ut i debatten medan Kennedy såg sval, elegant och säker ut. (källa)
 5. Kurtisan (Courtisane) , egentligen hovdam, elegant demimondedam. Ett slags mellanting mellan prostituerad och sällskapsdam, vilket var vanligt i fina kretsar från senare delen av medeltiden och till och med 1800-talet. (källa)
 6. Christian Linnings son var den berömde möbelsnickaren och schatullmakaren Johan Christian Linning (1749-1801). Sonen Johan Christian Linning var en hantverkare av särdeles framstående skicklighet, han var Kunglig hovschatullmästare och hovsnickare och utförde möbler i gustaviansk stil. Han blev gesäll 1769 och mästare i Stockholms snickarämbete 1779. Han gjorde några kända gustavianska byråer, men utvecklade ett fantastiskt snickeri under sengustaviansk tid. Han var påverkad av engelska förebilder och hans möbelsnickeri var mycket elegant och hade fulländade former. Han hade gått i lära hos fadern, Johan Christian Linning. (källa)
 7. Menuett är en dansrytm i lugn tre fjärdedelstakt, som oftast dansats som pardans men även förekommit som gruppdans. Namnet menuett är franska, menuet kommer ursprungligen från ordet menu, liten. Namnet syftar troligen på menuettens korta steg, pas menus. Vid sin höjdpunkt under sjuttonhundratalets förra hälft var menuetten elegant, sirlig och ceremoniell. (källa)
 8. Nattkläder (även nattdräkt) är kläder som bärs när man sover på natten. Typ av nattkläder kan variera mellan årstider och sovrummets temperatur, men väljs också efter situationen. Vissa nattkläder har material och design för att ge en elegant eller sexig framtoning, vid sidan av sin praktiska funktion. Det har i alla tider varit vanligt att man sommartid sover utan nattkläder. (källa)
 9. Den engelska pointern utvecklades ur spanska jakthundar som brittiska officerare förde med sig hem efter freden i Utrecht 1713. Även braquehundar från Italien användes. De sydeuropeiska stående fågelhundarna korsades med foxhound för att göra hundarna starkare och mer uthålliga. Eventuellt kan även setter och greyhound ha korsats in. Förtjänsten av att ha renavlat pointern till dagens eleganta typ tillskrivs uppfödaren William Arkwright som var verksam runt sekelskiftet 1800/1900. Till Skandinavien importerades de första pointrarna under andra halvan av 1800-talet. Svenska Pointerklubben bildades 1903. (källa)
 10. Vid den katolska och ortodoxa kyrkans ritualer brännes rökelsen i en elegant ampel hängande i några kedjor, ett rökelsekar. Rökelsekaret bärs omkring av en präst, som svänger den fram och tillbaka så att röken sprids väl i lokalen. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.