Syfte Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder syfte, varianter, uttal och böjningar av syfte

Syfte synonym, annat ord för syfte, vad betyder syfte, förklaring, uttal och böjningar av syfte.

Synonymer till syfte

Andra språk

Syfte på Engelska

 • purpose, aim, end - what is the purpose of the investigation?

Hur används ordet syfte

 1. Han står åtalad på 65 punkter, varav 16 handlar om att ha använt vapen för massförstörelse och ha postat bomber i syfte att döda. (expressen.se)
 2. Spelarna får också tydliga direktiv att inte uttala sig om motståndarna, domarna eller fans och om eller när det sker är det i samförstånd med laget och tränarna med syfte att vinna fördelar. Som 2010 när jag spelade med Färjestad och mötte Skellefteå i kvartsfinalen. Vi hade under matchserien irriterat oss på Jimmie Ericsson och hans tendens att ramla lätt och det var ett återkommande samtalsämne och irritationsmoment inom laget. Jag minns än idag hur jag kunde vara förbannad och irritera mig på Jimmie när jag skulle lägga mig dagen innan match och än mer ilsk när jag vaknade upp dagen efter. Jag vet. Han hade tagit sig in under skinnet på mig och som lag lät vi det påverka oss. Utåt sa vi dock ingenting, inte förrän efter match fem då vi medvetet och strukturerat gick till skarp attack mot Ericsson. Vi skulle sätta press på Ericsson, och domarna förstås, men vad vi inte var medvetna om var Ericssons unika förmåga att lyfta sig själv och sitt lag i situationer som denna. Nej. Det blev inte lyckat. Jag erkänner det. Att jag och Jimmie sedan bodde tillsammans under VM bara nån vecka efter var rätt stelt inledningsvis även om vi vartefter log åt det faktum att vi alldeles nyss avskytt varandra. Och för att tydliggöra. Jimmie var en härlig kille utanför isen. (expressen.se)
 3. 70 miljarder försvunna i europeiska skattehärvorBank Under minst ett decennium har en liten grupp finansmän och advokater tillsammans med världens största banker genomfört ett avancerat upplägg för att komma åt Europas skattemedel. Det handlar om minst 70 miljarder kronor, visar en granskning som SVT och TT gjort i samarbete med ett internationellt journalistnätverk, som granskat 180 000 handlingar. En stor del av världens största banker har varit djupt involverade i det som kallas Europas största skattestöld i modern tid. Tillsammans med högprofilerade skattejurister, advokatbyråer och finansinstitut har bankerna kommit åt skattepengar i minst sex europeiska länder, bland dem Belgien, Danmark och Tyskland. Bland bankerna finns bankjättarna Deutsche Bank, UBS och BNP Paribas. I Sverige pekas SEB ut som delaktig i affärerna.“Det här är kritstrecksrandig organiserad brottslighet, säger en av advokaterna bakom uppläggen till flera medier som ingår i journalistnätverket.”Advokaten var med och utformade modellen, och samarbetar nu med åklagare i Tyskland för att slippa fängelse. Skattesvindeln går ut på att via en rad komplicerade aktieaffärer kring datumet för aktieutdelning komma åt en återbäring på skatt som aldrig ens betalats. Till skillnad från upplägg i skatteparadis eller annan avancerad skatteplanering handlar det alltså inte om att minimera sin skatt, utan att komma åt skattemedel. Den svenska bankens SEB har medverkat i en avancerad aktieaffär som, enligt åklagare, har kostat tyska skattebetalare en miljard kronor, uppger SVT. Affären 2010 där svenska SEB finansierade ett avancerat upplägg där kundernas syfte var att komma åt närmare en miljard tyska skattekronor utreds nu av åklagarmyndigheten i Köln. Det visar dokument som SVT och TT tagit del av. Enligt SEB finansierar man inte den typen av affärer. SEB: s informationschef i skriver i mail till SVT och TT att banken ”löpande gått igenom vår värdepapperslåneaffär i Tyskland” och att de med anledning av åklagarens utredning också ”gjort en fördjupad genomgång”. Enligt banken har man ”inte funnit något som visar på att SEB skulle ha återkrävt skatt som inte betalats”. (realtid.se)
 4. Ett annat beslut om abolition fattades 1954, efter att LKAB-anställda arbetare, enligt abolitionsbeslutet, "förövat brottslig gärning genom att de - i syfte att öka ackordsförtjänsterna - förfarit oriktigt vid vägningen av borttransporterat gråberg". Svenska Gruvindustriarbetareförbundet träffade ett avtal med Grängesbergskoncernens gruvförbund, om disciplinär påföljd för de fackligt anslutna arbetarna, och förbundet hemställde sedan till Kungl. Maj:t om abolition. Efter att riksåklagarämbetet och länsstyrelsen i Norrbottens län, och LKAB förklarat sig inte ha något att erinra emot förbundets framställning, beslutade Kungl. Maj:t om abolition "med hänsyn till de i detta fall föreliggande säregna förhållandena" och med beaktande av avtalet. (wikipedia.org)
 5. Abstraktion är att tänka bort vissa egenskaper hos ett föremål eller en företeelse och därigenom lyfta fram andra. Hur man väljer beror på vilket syfte man har med abstraktionen. (wikipedia.org)
 6. I de så kallade "Common Law"-länderna, exempelvis i England, används inte begreppet advokat, så som det förstås i kontinentaleuropeiska rättssystem. En akademiskt utbildad jurist måste här oftast passera en yrkesexamen, (bar exam), för att få praktisera juridik utan att göra sig skyldig till ett brott. Här går det inte att tala om en särskild advokattitel då det främst handlar om en avlagd yrkesexamen i syfte att visa att den som med godkänt resultat avlagt examen har de nödvändiga färdigheter som krävs i yrkeslivet. Detta då det, till skillnad från i Sverige samt kontinentaleuropa, finns en mängd juristutbildningar (Law Schools), med varierande kvalitet. Detta är till del en effekt av att det statliga inflytandet över vem som får erbjuda juridisk utbildningar och hur dessa ska bedrivas är lägre, vilket föranleder behovet av en avslutande fristående yrkesexamen. Även anpassningar till olika staters, och delstaters, specifika jurisdiktion är en anledning till behovet av en bar exam. (wikipedia.org)
 7. Reach-Stacker är en typ av motviktstruck vars syfte är att stapla containrar. Reach-stackern är uppbyggd på ungefär samma sätt som motviktstrucken med den skillnaden att lyftstativet är ersatt av en höj- och sänkbar samt in- och utskjutningsbar bom. Bommen är monterad strax bakom, ovan hytten på en uppbyggnad av chassit. Längst ut på bommen hänger ett lyftaggregat som angriper containern uppifrån. Med hjälp av fyra låsmekanismer (kallade twistlock) på aggregatet kopplas containern fast. Det finns en rad olika tillverkare och varianter av reach-stackers. Den normala maximala lyftkapaciteten är runt 40-45 ton. Staplingskapaciteten är normalt fem containrar högt, det finns även varianter för högre staplingskapacitet. I specialfall kan hanteringen av containrar ske negativt, det vill säga under marknivå, exempelvis på en pråm. Som extrautrustning på en reach-stacker kan man tex se stödben framför drivaxeln (som möjliggör förbättrad lyftkurva), hydraulisk hyttförflyttning (för bättre sikt). Det finns också reach-stackers som är byggda för en annan typ av lyfthantering. Då är det vanliga lyftaggregatet ersatt med ett för ändamålet specialbyggd aggregat, exempelvis för pipelineshantering. (wikipedia.org)
 8. Galosch (av franskans galoche) är ett skodon och nyttjas som skoöverdrag över andra skor (framför allt "finare" skor), i syfte att undvika att dessa blir blöta, nedsmutsade eller slitna. Deras användning som både ord och fotbeklädnad är idag begränsad. [källa behövs]Äldre tiders galoscher kunde vara gjorda av läder, medan senare tiders galoscher gjordes av gummimaterial. (wikipedia.org)
 9. Gammastrålar kan även användas till att behandla olika typer av cancer. I en procedur som kallas gammaknivskirurgi, riktas flera gammastrålar mot tumören i syfte att döda cancercellerna. Strålarna fokuseras från olika vinklar för att fokusera på tumören. På så sätt blir den totala absorberade energin i det behandlade området stor, medan skador på omgivande vävnad undviks. (wikipedia.org)
 10. Street Performance är en underhållningsform som ibland kallas gatuteater, vilket är något missvisande. Gatuartisteri är en term som också används. Street Performance handlar om att uppträda på gatan i syfte att tjäna pengar. Det förekommer en diskussion inom genren huruvida det är en version av Performance Art eller ett sätt att försörja sig. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.