Tal Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tal, varianter, uttal och böjningar av tal

Tal synonym, annat ord för tal, vad betyder tal, förklaring, uttal och böjningar av tal.

Synonymer till tal

Vad betyder och hur uttalas tal

Tal uttalas tal och är ett substantiv -et; pl. tal  matematiskt grundbegrepp; antal, siffra  talande; förmåga att tala; samspråk, samtal; anförande; komma till tals med.

Ordformer av tal

Singular

tal
obestämd grundform
tals
obestämd genitiv
talet
bestämd grundform
talets
bestämd genitiv

Plural

tal
obestämd grundform
tals
obestämd genitiv
talen
bestämd grundform
talens
bestämd genitiv

Tal är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Tal på Engelska

 • speech - you must master the spoken and written language
 • speech - speech of gratitude, acceptance speech, hold a speech
 • number - 1900s (20th century), odd and even numbers
 • sum - in the exam, I could only do one sum

Hur används ordet tal

 1. Inom matematiken är irrationella tal reella tal som inte är rationella tal, det vill säga tal som inte kan skrivas som a/b, där a och b är heltal samt b skilt från noll. (källa)
 2. Mängden av hela tal betecknas med den dubbelstrukna bokstaven Z (ibland fetstilta bokstaven Z), från det tyska ordet Zahlen (tal). Ibland definierar man delmängder av Z: Z+, Z* och Z–. (källa)
 3. Oändlighet är ett begrepp för obegränsning och obundenhet i storlek, antal eller utsträckning. Dess motsats är ändlighet. Man skiljer mellan potentiell oändlighet och faktisk oändlighet. Den matematiska symbolen är en lemniskata (∞). (källa)
 4. där a0 är ett heltal och övriga an är positiva heltal. Samma kedjebråk kan mer koncist skrivas. (källa)
 5. Numerologi (talmystik, talsymbolik, siffermystik) är tron på olika tals innebörd. Varje tal sägs ha en egen innebörd och vissa tror sig med denna kunskap kunna välja tidpunkter som är mest gynnsamma för det de planerat, till exempel att flytta eller göra stora affärer. (källa)
 6. Memoria (latin minne) är den fjärde delen i retorikens parteslära, de övriga delarna är inventio, dispositio, elocutio och actio. Memoria är den del i partesläran som bygger på att talaren ska lära sig sitt tal utantill, alltså att memorera ett tal. (källa)
 7. Historiskt sett har trender sträckt sig trevande uppåt från sydliga skandinaviska kusterna in i sydvästra Västergötland och sen via Värmland in i Norge . Före 1600-talets mitt kom kulturströmningar till Värmland med Hansans handelsvägar, via Norge och kanske även till viss del från Västgöta österifrån. Efter mitten av 1600-talets utgår strömningarna framförallt från Göteborg och Stockholm. (källa)
 8. Algebra (från arabiska الجبر,"al-djebr", vilket betyder "återförening" eller "koppling") är en gren inom matematiken. Den kan definieras som en generalisering och utökning av aritmetiken (den gren inom matematiken som handlar om rent räknande). Algebra kan också beskrivas som förhållanden vilka uppkommer när ett ändligt antal räkneoperationer utförs på en ändlig mängd av tal. Populärt brukar algebra ibland kallas för bokstavsräkning, men detta är något missvisande. (källa)
 9. Avsnitt 1: Anna och Svempa får sovrum efter åtta år i ett 1970-talshus. (Anna och Svempa i Stavsnäs). (källa)
 10. Att räkna är att beskriva ett antal med ett motsvarande naturligt tal. Att räkna förknippas ofta med att fastställa och uttrycka ett antal språkligt med hjälp av till exempel räkneord eller siffror. Räknande utgör grunden för beräkningar i aritmetik och annan matematik. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.