Utfodringsplats Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder utfodringsplats, varianter, uttal och böjningar av utfodringsplats

Utfodringsplats synonym, annat ord för utfodringsplats, vad betyder utfodringsplats, förklaring, uttal och böjningar av utfodringsplats.

Vad betyder och hur uttalas utfodringsplats

Utfodringsplats uttalas ut|fodr|ings|plats och är ett substantiv.

Ordformer av utfodringsplats

Singular

utfodringsplats
obestämd grundform
utfodringsplats
obestämd genitiv
utfodringsplatsen
bestämd grundform
utfodringsplatsens
bestämd genitiv

Plural

utfodringsplatser
obestämd grundform
utfodringsplatsers
obestämd genitiv
utfodringsplatserna
bestämd grundform
utfodringsplatsernas
bestämd genitiv

Utfodringsplats är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet utfodringsplats

  1. Rovfågelleden är en vandringsled i närheten av tätorten Gladö kvarn i Huddinge kommun. Leden har sitt namn efter kommunens utfodringsplats för rovfåglar som ligger på före detta Gladötippen. Rovfågelleden är även en del av den 80 kilometer långa Huddingeleden som sammanknyter kommunens naturreservat.
  2. Den 1,8 kilometer långa stigen inrättades år 2014 i sydvästra delen av Gladö Kvarnsjöns naturreservat och kallades då Örnmatingsleden. Samtidigt planerades en vindkraftspark med tio vindaggregat i Sofielundsområdet och matning av rovfågel ställdes in. En vindkraftspark byggdes dock inte och efter att vara utan utfodringsplats i några år öppnades den åter igen i oktober 2019, nu som Rovfågelleden.
  3. På berget underhåller kommunen en utfodringsplats för rovfåglar. Verksamheten är ett samarbete mellan kommunen och Huddinge jakt- och viltvårdsförening samt markägaren, SRV återvinning. De kadaver som utplaceras här är huvudsakligen trafikdödade djur, även slaktrester från kommunens skyddsjakt läggs ut. På så vis gynnar döda djur hotade rovfåglars överlevnad. Utfodringsplatsen besöks av bland andra havsörn, duvhök, korp, kråka och ormvråk, men även däggdjur som räv och grävling lockas till platsen. Utfodringsstället är inte tillrättalagt för fågelskådning. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.