Utfordra Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder utfordra, varianter, uttal och böjningar av utfordra

Utfordra synonym, annat ord för utfordra, vad betyder utfordra, förklaring, uttal och böjningar av utfordra.

Vad betyder och hur uttalas utfordra

Utfordra uttalas ut|fordra och är ett verb -de.

Utfordra betyder:

Ordformer av utfordra

Aktiv

utfordra
infinitiv
utfordrar
presens
utfordrade
preteritum
utfordrat
supinum
utfordrande
presens particip
utfordra
imperativ

Passiv

utfordras
infinitiv
utfordras
presens
utfordrades
preteritum
utfordrats
supinum

Perfekt particip

utfordrad en
~ + subst.
utfordrat ett
~ + subst.
utfordrade den/det/de
~ + subst.

Utfordra är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet utfordra

  1. Ordet militär härstammar från latinets militarius, från miles (genitiv militis) som betyder "soldat". Det finns en teori om att ordet miles kommer från milium, som betyder "hirs" på svenska, på grund av att soldater ofta blev utfordrade med just hirs. (källa)
  2. Kännedomen om C. canimorsus-bakteriens naturliga förekomst är ofullständig, men den förekommer åtminstone av och till som en del i den naturliga munfloran hos rovdjur som hundar och kattor. Ett enskilt djur eller djur inom ett geografiskt område kan vara bärare under en period för att sedan vara fria från bakterierna och förekomsten skiljer mycket mellan olika geografiska områden. Det är inte kartlagt om det förekommer årstids- eller annan cyklisk variation i djurens bärarskap. Djurens föda förefaller ha mindre betydelse eftersom bakterierna påvisats hos hundar oberoende av om djuret utfordrats från enbart torrfoder eller till andra ytterligheten med enbart rått kött från vilt. (källa)
  3. Hovfurir är en yrkesbeteckning vid ett hov med ansvar för hushållet. Ordet kommer från franskans fourrier, "den som utfordrar". Hovfurirer finns i Danmark och Sverige. (källa)
  4. Göteborgshumorn på sin tid, döpte huset till Kexfabriken, eftersom de som (tvångs-) arbetade där utfordrades med bland annat hundkex. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.