Utslaktning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder utslaktning, varianter, uttal och böjningar av utslaktning

Utslaktning synonym, annat ord för utslaktning, vad betyder utslaktning, förklaring, uttal och böjningar av utslaktning.

Vad betyder och hur uttalas utslaktning

Utslaktning uttalas ut|slakt|ning och är ett substantiv.

Ordformer av utslaktning

Singular

utslaktning
obestämd grundform
utslaktnings
obestämd genitiv
utslaktningen
bestämd grundform
utslaktningens
bestämd genitiv

Plural

utslaktningar
obestämd grundform
utslaktningars
obestämd genitiv
utslaktningarna
bestämd grundform
utslaktningarnas
bestämd genitiv

Utslaktning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet utslaktning

  1. Olika åtgärder har vidtagits för att hejda epidemin och skydda människors hälsa, som förbudet mot att använda kött- och benmjöl i djurfoder, återkallande av produkter med viss riskfaktor, eller djur (i Storbritannien djur som är äldre än 30 månader) och undersökningar på slakterier och utslaktning av boskap där ett sjukt djur har observerats. Idag är epidemin nästan helt stoppad, även om 37 fall diagnostiserades bland boskap i Storbritannien under 2008. Andra fall bland människor kan fortfarande komma att inträffa eftersom inkubationstiden för sjukdomen kan vara lång. Krisen har lett till en förbättring inom nötköttsproduktionen, genom utfodringsförbudet för djurfoder och avlägsnande av delar av kroppen vid styckning, men även när det gäller spårbarhet. Inom folkhälsoområdet har krisen lett till en utveckling av begreppet försiktighetsprincipen. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.